Incredibil: Designer olandez de top umilit la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olandeza Kim Bakker, unul din designerii invitaţi la Cluj Fashion Week, a plâns aseară minute în şir, înainte să-şi prezinte colecţia. Aceasta a aflat pe ultima sută de metri că încălţămintea creată de ea nu au fost aduse de organizatori în backstageul festivalului, deşi ele au ajuns la Cluj acum trei săptămâni. Kim a fost convinsă zeci de minute să-şi trimită manechinii desculţi pe catwalk. 

Hohote de plâns şi nervi încinşi la maxim. Aşa s-a terminat prima zi a celei de-a doua ediţii a Cluj Fashion Week. După ce ieri după masă organizatorii au aranjat decoruri şi scaune sub ochii invitaţilor la deschiderea festivalului, scenariul a fost unul de coşmar şi la prezentările de modă ce au avut loc aseară, pe noul terminal al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Invitaţii au aşteptat ore în sir în aeroportul clujean, după ce au aflat la ora 15.00, atunci când a fost programată prezentarea colecţiei Callisti, că aceasta a fost anulată pe ultima sută de metri.

„Nu am mai văzut un dezastru ca acesta în viaţa mea. Nu e normal să batem atâta drum şi să nu fim anunţaţi prin sms că nu mai are loc colecţia. Nu am mai plecat în oraş. Ce era, să ne tot plimbăm?”, a declarat furios bloggerul de modă Paul Maior.

 Aşteptarea invitaţilor s-a prelungit din cauza faptului că prezentarea celei de-a treia colecţii a zilei, cea a Sarei Coleman din Spania a întârziat peste o oră, spre dezamăgirea designerului, care a declarat că nu va mai veni vreodată la Cluj. „Nu a ieşit nimic din ce era programat. Organizarea lipseşte total. Eu pentru clienţi am venit, dar abia sunt câteva zeci de persoane. Nu voi mai veni la Cluj”, a spus Sara Coleman.

A plâns minute în şir

Cea care a fost, însă, umilită de lipsa de profesionalism a organizatorilor a fost nimeni alta decât vedeta serii, Kim Bakker, unul din cei mai bine cotaţi designeri ai Olandei şi fondatoarea unuia dintre cele mai tari branduri din Ţările de Jos, NON by Kim.

Aceasta a aflat pe ultima sută de metri că încălţămintea creată de ea pentru colecţia „Uncontacted”, care a fost prezentată şi la Amsterdam Fashion Week, nu au fost aduse de organizatori în backstage-ul festivalului. Potrivit lui Kim Bakker, pantofii colecţiei au ajuns la Cluj acum trei săptămâni, fiind responsabilitatea organizatorilor să se ocupe de aducerea lor la aeroport.

„Pantofii sunt undeva în România. I-am trimis acum trei săptămâni, celor de la Fashion Week, dar nu mi i-au mai adus. Organizarea lipseşte total”, a spus Kim Bakker după ce a plâns câteva zeci de minute, în timp ce discuta la telefon cu partenerul ei din Olanda. Organizatorii au încercat apoi s-o convingă să-şi trimită manechinii desculţi pe catwalk, dar s-au lovit de refuzul designerului.

Manechini desculţi


„Sunt profesionistă. Nu-mi permit aşa ceva. E numele meu în joc. În România totul merge mereu aşa?”, l-a întrebat Kim pe unul dintre manechini. În cele din urmă, după aproape două ore de întârziere, olandeza a acceptat propunerea organizatorilor, valoarea colecţiei fiind răsplătită cu aplauze prelungite.

„E adevărat că au ajuns acum trei săptămâni în România. Noi vedem coletul pe site-ul care s-a ocupat de curierat, însă, a fost o problemă de logistică ce ţine de ei. Nu căutăm o scuză. Asta a fost problema pe care nu am reuşit s-o rezolvăm până la această oră, de aceea s-a decis ca manechinii să intre desculţi”, a explicat Victor Ţapu, unul dintre organizatorii Cluj Fashion Week.

Specialiştii modei clujene au răbufnit la final, după ce au aflat calvarul prin care a trecut designerul olandez la Cluj. „Manifestarea distruge tot ce s-a construit în moda clujeană timp de 20 de ani, în condiţiile în care Clujul are cea mai bună şcoală de modă din ţară. Îmi vine să plâng. Organizatorii trebuie puşi la zid. Nu se poate aşa ceva”, a spus designerul Călina Langa.

În cadrul evenimentului sunt programate azi şi mâine alte opt colecţii vestimentare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite