UPDATE Incidente la Bac. Doi elevi clujeni au fost eliminaţi din examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat nu decurge fără probleme la Cluj. La cea de-a doua probă scrisă, susţinută astăzi de elevii clujeni, au fost prinşi încercând să copieze doi elevi. Aceştia au fost eliminaţi din examen.

UPDATE ora 17.00

DIn cei 2.016 elevi înscrişi la proba care a avut loc astăzi, în cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat, s-au prezentat în sălile de examen doar 1.692 de elevi. În afara celor doi care au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze, examenul a decurs fără alte probleme. Următoarea probă va avea loc vineri şi va fi una la alegere, din mai multe materii, conform specializării.

Un elev a fost prins în timpul examenului cu ciorna unui coleg, iar altuia i-a sunat telefonul. Ambii au fost eliminaţi. Astăzi a avut loc cel de-al doilea examen scris, la două discipline: matematică şi istorie. Potrivit secretarului Comisiei Judeţene de Bacalaureat, consilier în cadrul Inspectoratului Şcolar Cluj, Călin Mureşan, cei doi vor putea susţine din nou examenul de Bacalaurean abia în anul 2013. „Metodologia în vigoare prevede ca elevii prinşi copiind sau încercând să copieze la examen să nu aibă dreptul să-şi dea Bacalaureatul următoarele două sesiuni", a precizat Călin Mureşan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite