Începe singurul festival de film de comedie din România - Comedy Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începe Festivalul de Film Comedy
Începe Festivalul de Film Comedy

Peste 130 de filme vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj, care va avea loc în perioada 12-21 octombrie, iar la eveniment actorul Horaţiu Mălăele va primi Premiul de excelenţă. Nu vor lipsi surprizele.

Directorul Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, Horaţiu Dan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că evenimentul aduce peste 130 de filme, dar şi piese de teatru. "Pe lângă filme vom avea şi două piese de teatru, un one man show cu Marcel Iureş, şi un spectacol care se joacă în tramvai, numit «Un tramvai numit Popescu»". În cadrul festivalului va fi organizată şi «Noaptea spoturilor publicitare», o selecţie de spoturi făcută pentru festival, spoturi în care tema este filmul în publicitate. Comedy Cluj va mai avea şi o seară horror-fantasy. Numărul filmelor şi calitatea au crescut faţă de ediţiile precedente", a spus Horaţiu Dan.

Premiu pentru Mălăele

În cadrul acestei ediţii, actorul Horaţiu Mălăele va primi Premiul de excelenţă, iar gala de decernare a premiului va avea loc în 17 octombrie, la Cinematograful Victoria, unde va fi proiectat filmul "Divorţ din dragoste", în care Mălăele joacă rolul principal.  La Comedy Cluj vor participa peste o sută de invitaţi, actori, scenarişti, producători.  "Se continuă proiectul legat de şcolile de film, vor fi studenţi şi din Argentina care vin la festival şi vor fi puşi în contact cu profesionişti din cinematografie. La această ediţie ne-am propus să explorăm toate subgenurile comediei, vor fi comedii pure, dramatice, satire, inclusiv în competiţie, unde va fi un film chinezesc, dar şi filme de animaţie. Vom avea şi două focus-uri, cu filme din două ţări invitate anul acesta, Israel şi Ungaria", a afirmat Dan.

În premieră în România, un film premiat la Cannes
Printre filmele proiectate la Comedy Cluj se numără şi un film câştigător la Cannes, proiectat în premieră în România, "The Angels' Share", cea mai nouă peliculă în regia lui Ken Loach. Filmul este câştigător al marelui premiu al juriului la Festivalul de la Cannes în 2012 şi va rula în premieră în România, în cadrul Comedy Cluj.

Biletul costă 9 lei
Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj are loc în perioada 12-21 octombrie 2012. Un bilet costă nou lei, iar elevii, studenţii şi pensionari vor plăti şapte lei. Proiecţiile vor avea loc la Cinematograful "Florin Piersic", Cinematograful Victoria, Casa Tranzit, Casa TIFF şi la Klausemburg Cafe.  Bugetul festivalului este de 2,5 milioane de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite