Încep lucrările la Sala Polivalentă din Cluj. Vezi aici cum va arăta (FOTO ŞI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la Sala Polivalentă de langa stadionul municipal "Cluj Arena" vor începe luni dimineţa, a anuntat primarul Sorin Apostu, care a dezvelit panoul regulamentar al lucrării.

"Am întors Sala Polivalenta cu faţa spre Someş pentru a putea amplasa acolo o piaţă care urmeaza să permită accesul şi spre stadion. Iniţial, Sala Polivalentă trebuia să aiba deschiderea spre strada Uzinei Electrice, dar am decis, după discuţii cu arhitectii, că trebuie rotită şi faţada să fie spre Someş", a declarat primarul Sorin Apostu.

Arhitectul Şerban Ţigănaş a explicat că Aleea Stadion va fi transormată într-o zonă pietonala, dar va fi acces auto numai în zilele în care sunt competiţii.

Regimul de înălţime va fi de 1S+P+3E. Sala va avea peste 7000 de locuri cu anexele sportive şi tehnice aferente, cu dotări complementare de alimentaţie publică, spaţii comerciale închiriabile, un parking pentru minimum 446 de maşini.

În interior clădirea este împărţită în 3 zone relaţionate cu sala principală, după cum urmează:

Zona VIP şi tehnică, cu acces dinspre str. Uzinei electrice dispusă pe 3 niveluri (parter, etaj 1 si etaj 2) ce găzduieşte 1 foaier de nivel, un foaier în zona de acces, săli de şedinţe şi conferinţe, birourile de administraţie, lojele VIP, cabinele tehnice pentru sală, zona de supraveghere şi anexele acestora.

Zona Publicului, cu acces dinspre piaţeta Sala-Stadion, organizată pe 3 niveluri din care primele două (etaj 1 şi etaj 2) cu rol în distribuţia verticală şi orizontală a publicului pentru acces în sectoarele din sala şi anexele aferente şi un ultim nivel ce adăposteşte un spaţiu panoramic atât spre sală cât şi spre apus şi Someş cu rol în evacuarea de urgenţă.

Zona Sportivilor şi a anexelor sălii dispusă la parter pe 3 laturi va cuprinde: 2 vestiare pentru 2 echipe, birouri antrenori, săli de discuţii, medic, teste antidoping, sală de antrenamente cu anexe de depozitare, depozite pentru echipament de sală.
În această zonă sunt dispuse şi un restaurant public şi o zonă cu spaţii comerciale închiriabile ambele cu acces separat din exterior.

Zona spaţiilor tehnice, adiacentă celei pentru sportivi va cuprinde spaţii pentru depozite sală, depozite generale, centrale termice şi de tratare, centrale de ventilaţie, camera pompelor, bazin de apă, cameră tablou electric general, cameră curenţi slabi, cameră curăţenie.

Sala polivalentă are un teren de joc ce poate fi extins prin gradene retractabile de la 30x47m la 38x56m pentru a permite practicarea a mai multor sporturi.

Proiectarea şi execuţia se va face astfel încât sala să fie omologabilă internaţional la mai multe ramuri sportive: baschet, volei, handbal, dar şi gimnastică, box, judo, karate, scrimă.
 
De asemenea, se mai pot găzdui următoarele activităţi: dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, congrese internaţionale, concerte de scenă.

Proiectul noii săli prevede mai multe soluții de energie „verde”: va beneficia de panouri solare, sisteme de colectare a apei pluviale şi sisteme inteligente de iluminat, astfel încât costurile de întreținere vor fi mici, iar oraşul – mai puțin poluat.

Terasa clădirii va avea un sistem de captare a apei de ploaie, apă ce va fi folosită apoi la toaletele din grupurile sanitare. În acest fel, se vor economisi anual 3.000 de metri cubi de apă.

Pe acoperiș vor fi montate panouri solare care vor asigura alimentarea clădirii cu apă caldă în proporție de 70% vara, 30% primăvara și toamna și 10% iarna. Panourile fotovoltaice vor fi folosite și pentru iluminatul nocturn de siguranță, asigurând 30% din energia necesară pentru iluminatul exterior al clădirii și, implicit, facturi mai mici la electricitate.

Licitaţia a avut loc în 19 noiembrie 2010, pe portalul electronic de licitaţii publice, SEAP.

Ofertele depuse în termen au fost:
1.    CON – A  – 50 926 063,83 lei fără TVA – 36 luni calendaristice
2.    DAFORA – 88 273 678,21 lei fără TVA – 36 luni calendaristice
3.    ACI – 91 874 820 lei fără TVA – 36 luni calendaristice

Construcția sălii este realizată de consorțiul format din Con-A, Intersport, Nisal şi Dico şi Ţigănaş, care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca în acest sens.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite