Încă o încercare eşuată: Sorin Apostu rămâne în arest, după ce ÎCCJ i-a respins recursul fostului primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, judecat pentru fapte de corupţie, rămâne în continuare în arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins, joi, recursul prin care cerea eliberarea din arestul preventiv.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, miercuri, recursul formulat de fostul primar, după ce Curtea de Apel Mureş a decis în data de 16 mai să-l ţină în continuare după gratii. Apostu va mai avea un recurs mâine, tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, recurs la respingerea unei cereri de liberare sub control judiciar, sentinţa fiind pronunţată tot la Târgu Mureş, în 4 mai.

Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.

Omul de afaceri Călin Stoia a fost eliberat din arest în 13 aprilie, ca urmare a deciziei de punere a sa în libertate, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, el exprimându-şi regretul că nu a fost eliberat şi fostul primar al Clujului Sorin Apostu.

Potrivit DNA, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).

Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată în 15 februarie la Registratura Primăriei.

Sorin Apostu a susţinut, într-o scrisoare deschisă adresată locuitorilor oraşului, că după demisia din funcţie cariera sa politică şi administrativă încetează şi că va aştepta ca justiţia să îşi urmeze cursul şi să îşi poată dovedi nevinovăţia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite