În vremea tăierilor salariale, pensia fostului primar al Clujului creşte cu 900 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Pensii Cluj i-a recalculat fostului senator PRM Gheorghe Funar pensia de serviciu pe care acesta urmează să o încaseze, din august, aceasta fiind cu 900 de lei mai mare decât cea primită iniţial, în baza Legii generale a pensiilor 19/ 2000, începând cu martie 2009.

Citeşte şi: Funar şi-a rotunjit pensia folosindu-se de statutul de fost parlamentar

„Pensia de care am beneficiat începând cu martie 2009, de 1.309 lei, în baza Legii nr. 19/ 2000, a crescut la 2.200 de lei, după ce Curtea de Apel Cluj a obligat Casa Judeţeană de Pensii Cluj să îmi recalculeze pensia, astfel încât să beneficiez de o pensie de serviciu cuvenită ca fost parlamentar. Încă nu am primit noua pensie majorată, probabil o voi încasa începând cu luna august”, a declarat pentru Mediafax Gheorghe Funar.

„În cazul în care actuala pensie de serviciu îmi va fi diminuată în urma recalculării decisă de Guvern mă voi adresa, din nou, instanţei de judecată. Legea recalculării pensiilor speciale este una nefirească şi care încalcă dreptul de proprietate. Am o singură şansă, să câştig procesul”, a afirmat Funar.

Directorul Casei Judeţene de Pensii Cluj, Adriana Antoci, spune că Gheorghe Funar va primi, retroactiv, începând cu martie 2009, diferenţa dintre suma de 2.200 de lei a pensiei de serviciu şi cea de 1.300 de lei, pe care a încasat-o după pensionare.

Fostul senator PRM Gheorghe Funar va beneficia de o pensie de serviciu, numită pensie anticipată parţială, în calitate de fost parlamentar, în urma unei decizii a Curţii de Apel Cluj din luna aprilie, astfel încât va primi, în plus, la pensie, bani pentru mandatul de patru ani din Senatul României.

Fostul senator PRM Gheorghe Funar a solicitat, în 18 martie 2009, Casei Judeţene de Pensii Cluj pensionarea anticipată parţială, în baza Legii nr. 96/2006 privind statutul parlamentarilor, ţinând cont de faptul că a avut un mandat întreg, de patru ani, de senator.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite