În aşteptarea lui Sabău!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La ultimul meci dintre cele două, CFR a întors rezultatul după 0-2 la pauză
La ultimul meci dintre cele două, CFR a întors rezultatul după 0-2 la pauză

CFR Cluj întâlneşte în această seară, la ora 20.30, pe Universitatea Craiova, în ultimul meci de campionat pe teren propriu cu Minteuan ca principal. „Interimarul“ a dezvăluit că ar accepta o colaborarea cu Neluţu Sabău

Ultimele două meciuri programate pentru anul 2009 ar putea salva puţin din imaginea foarte proastă a CFR-ului în acest tur de campionat. Niciodată în istoria modernă a clubului, de când Paszkany şi-a propus să facă performanţă cu gruparea din Gruia, nu s-a întâmplat ca echipa să aibă un parcurs atât de slab în prima jumătate a campionatului.

Alin Minteuan ştie că nu va face mulţi pureci pe banca tehnică a campioanei ca principal, dar îşi doreşte să câştige încrederea conducerii în capacităţile sale de antrenor. Diseară, CFR Cluj şi Universitatea Craiova se vor duela într-un meci al echipelor clasate la jumătatea ierarhiei. Vecini în clasament, ardelenii şi oltenii sunt despărţiţi de patru puncte, astfel încât o eventuală victorie a trupei lui Piţurcă nu va produce rocada între cele două.

Dispus să lucreze cu Sabău

Alin Minteuan va face câteva modificări faţă de echipa care a remizat etapa trecută în Ghencea şi îi va trimite în teren din primul minut pe Piccolo şi Emil Dică. Tehnicianul nu se va putea baza pe serviciile italianului De Zerbi, nerefăcut după o accidentare, dar acesta va fi trecut pe foia de joc şi ar putea intra în partea secundă.

Deşi la nivel declarativ conducerea îl sprijină pe Minteuan ca principal şi pentru anul viitor, fostul mijlocaş din Gruia ştie că la Cluj va ajunge un antrenor de la care va prelua în curând noi prerogative şi s-a declarat deschis unei colaborări cu Ioan Ovidiu Sabău, tehnician care este aşteptat din această iarnă: „Mereu m-am împăcat bine cu oamenii cu care am lucrat, nu văd nicio problemă să lucrez cu Sabău. Acum, însă, mă gândesc doar la meciul cu Craiova, nu la viitor“, s-a limitat să comenteze Minteuan.

Au rezolvat „cazul Şoavă“

De partea cealaltă, înaintea partidei planau semne de îndoială în ceea ce priveşte programarea pentru meciul din această seară. Adrian Mititelu are o datorie de 90.000 de euro către Florin Şoavă, fotbalist care a câştigat şi recursul înaintat de clubul oltean. Suma trebuia achitată până marţi, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Totuşi, Mititelu a reuşit să obţină a amânare a plăţii, chiar dacă Şoavă nu a fost de acord cu acest lucru, iar LPF a decis programarea oltenilor.

Dacă CFR nu se va putea baza pe Sixto Peralta, suspendat, şi nici pe Costa şi Mureşan, accidentaţi, Craiova i-a recuperat pe mijlocaşii centrali Prepeliţă şi Gargorov, care au lipsit din cauza unor accidentări în ultimele două meciuri, cu Vaslui şi Gaz Metan. În aceste condiţii, echipa lui Piţurcă ar putea arăta astfel: Stanca- Dănănae, Găman, Ciucă, Bărboianu- Stoica- Wobay, Gargorov, Prepeliţă, M. Costea- Dina.

De partea cealaltă, Minteuan va alinia următorul unsprezece: Claro- Tony, Cadu, Piccolo, Panin- Hora, Kivuvu, Dică, Culio- Bjelanovici, Traore. Meciul începe la ora 20.30 şi va fi transmis în direct de Antena 1şi în format livetext pe adevarul.ro.

24 de puncte a adunat CFR în acest tur de campionat, iar Ştiinţa are o zestre de 20

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite