În aşteptarea cazării: fetele la soare, băieţii pe terase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii au revenit în Cluj-Napoca şi au luat cu asalt căminele. Au fost nevoiţi să stea la cozi interminabile, iar din acest motiv unii dintre ei s-au refugiat pe terase la o bere, iar fetele pe pături la soare, în faţa căminelor.

Un număr de aproape 15.000 de locuri de cazare în căminele din Cluj-Napoca au fost puse la dispoziţia celor circa 100.000 de studenţi, în acest an şcolar. Startul pentru ocuparea acestora s-a dat astăzi, mii de tineri aflaţi pentru prima dată în oraş, dar şi cei care se află la a doua sau a treia experienţă asemănătoare au format cozi în faţa căminelor, pentru a se caza.

În căminele Universităţii „Babeş-Bolyai", din complexul studenţesc Hasdeu, aceştia au primit numere de ordine pentru a completa cererile de cazare. Norocul lor a stat în faptul că au fost repartizaţi deja în cămine în funcţie de medii. Chiar şi aşa, cei care au venit să se cazeze încă de la ora 7.00 au ajuns să primească numere codaşe.

„Am ajuns aici la 7.30 şi chiar şi aşa am primit numărul 80. E ora 14.00 şi s-a ajuns abia la numărul de ordine 60, iar acum cei de la cazări sunt în pauza de masă. Mai avem încă de aşteptat", a spus Georgeta M., mama unei studente din Gherla care urma să se cazeze ieri într-un cămin din Hasdeu.

Unii relaxaţi, alţii stresaţi

Spre după-amiază, studenţii au obosit să mai stea la coadă în picioare. Trei studenţi în anul III la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se aflau, în jurul orei 13.00, pe terasa unui bar de pe strada Piezişă. „Ne bucurăm că ne-am revăzut după o vară lungă. Au început şi la noi cazările, dar cam ştim unde o să stăm în Observator (complexul studenţesc, nr.) şi nu ne stresăm. Mai stăm o oră pe terasă că e frumos afară şi apoi mergem la cămin să semnăm", a spus Mihai Oltean, care a venit din Braşov.

Fetele n-au vrut să rateze nici ele vremea frumoasă, astfel câmpurile cu iarbă din faţa căminelor din Hasdeu erau pe alocuri pline cu pături, pe care studentele s-au întins la soare. Unele povesteau despre aventurile de vara trecută, iar altele tocmai s-au cunoscut. „Nu vom sta împreună în aceeaşi cameră, dar cu siguranţă în acelaşi cămin. Noi acum ne-am cunoscut", au spus Andreea Părăuan (20 de ani) şi Geanina Drăgan (20 de ani), studente la Facultatea de Geografie, respectiv de Asistenţă Socială, ambele în anul II. Era ora 14.00 când fetele stăteau încă la soare şi, au spus acestea, probabil doar seara le vine rândul pentru a se caza. „În cămin nu e ca acasă, dar o să fie bine. E aiurea că în camere sunt patru dulapuri, dar noi stăm câte cinci fete şi trebuie să împărţim spaţiul din unul", era grija Geaninei.

În faţa tuturor căminelor, întreaga zi au fost însă şi studenţi stresaţi. Unii s-au întins pe bagaje, în aşteptarea repartiţiei în camere, iar alţii stăteau la coadă pentru a intra în cămin. „Anii trecuţi în 20 de minute ne cazam, dar acum ne-au dat aceste numere de ordine şi ajungem să ne cazăm seara. Pierdem o zi aiurea", a spus o studentă nemulţumită, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite