Cluj: Împuşcături între fermieri şi recuperatori de fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Împuşcături între fermieri şi recuperatori de fier vechi
Cluj: Împuşcături între fermieri şi recuperatori de fier vechi

Instalaţiile de irigaţii păzite de fermieri cu arma de firmele de colectare

Doi fermieri turdeni au fost implicaţi sâmbătă după amiaza într-o confruntare cu angajaţii unei firme de colectare de fier vechi, care încercau să demonteze un bazin metalic din instalaţiile de irigaţii, de pe teritoriul comunei clujene Călăraşi.


Angajaţii firmei SC Biţi Tâmplărie SRL din Câmpia Turzii se aflau sâmbătă după amiază, în jurul orei 16, la demontarea unui bazin de metal, care făcea parte din sistemul de irigaţii din zona Turda.

Potrivit poliţiştilor, între muncitori şi fermierii sosiţi la faţa locului s-a iscat o altercaţie, datorată demontării bazinului. Muncitorii pretindeau că acesta a fost cumpărat de o persoană fizică, iar firma lor se ocupă cu valorificarea fierului rezultat.

În timpul altercaţiei, Emil Turdean, un fermier din zona Turda a utilizat o armă, un pistol cu bile, rănindu-i la mâini pe doi din angajaţii firmei care se ocupau cu demolarea construcţiei, Aurel Boţurcă şi Călin Istrate- Boţurcă.

Ioan Boţurcă, administratorul firmei Biţi Tâmplărie şi frate al unuia dintre victime ne-a declarat că deţine o factură cu care s-a achiziţionat bazinul. Boţurcă nu exclude ca să fie încurcături cu proprietatea bazinelor demontate din sistemul de irigaţii, dar susţine că acestea erau dezafectate.

Fermierul Emil Turdean susţine că bazinele făceau parte din reţeaua de irigaţii a zonei Turda Arieş şi că se fac eforturi pentru repunerea ei în funcţiune.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite