Voluntarii YouthBank împachetează cadourile de Moş Nicolae la Cora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Titiana şi  Larisa Dragoş împachetează cadouri a finanţa proiectele liceenilor clujeni.
Laura Titiana şi Larisa Dragoş împachetează cadouri a finanţa proiectele liceenilor clujeni.

Clujenii care au un cadou de împachetat pot apela azi, la voluntarii de la YouthBank, aflaţi în hipermarketul Cora. Cu această ocazie, se pot face donaţii pentru finanţarea proiectelor comunitare ale liceenilor.

Voluntarii YouthBank organizează, pentru al cincilea an consecutiv, sesiuni de împachetat cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Clujenii care au cadouri de împachetat pot să apeleze cu încredere şi astăzi la tinerii care au amenajat un stand în hipermarketul Cora. Pe lângă împachetatul gratuit, „clienţii" vor beneficia şi de ambalaj gratuit, pus la dispoziţie de un sponsor. Cu această ocazie clujenii vor putea face şi o faptă bună, adică să doneze bani pentru proiectele YouthBank. „Le povestim oamenilor despre proiect, le spunem care e principiul evenimentului şi donează fiecare cât poate", spune Larisa Dragoş, coordonatorul programului.

Activitatea echipei a început în 2 decembrie şi se încheie în această seară. Programul de împachetări începe în jurul orei 17.00 şi se termină la ora 22.00. În primele zile de activitate, membrii YouthBank au împachetat cadouri dintre cele mai diverse. „Împachetăm orice, au fost persoane care au venit cu antigel, am împachetat şi scaune, dar şi jucării de pluş uriaşe. A venit o doamnă cu un coş plin de păpuşi, le făcea cadou unor elevi", povesteşte Bianca Marcoci (17 ani), voluntar YouthBank.

Urmează cadourile de Moş Crăciun


Deşi se spune că în luna decembrie oamenii sunt mai răbdători, unii clujeni nu vor nici măcar să audă pentru ce strâng bani voluntarii YouthBank. „La început mă demoralizan când cineva îmi spunea că nu-l interesează sau că nu are timp, dar în momentul în care un om sprijină proiectul, toate neplăcerile se şterg cu buretele", crede Laura Titiana (16 ani).

Laura a devenit membru YouthBank în acest an, iar decizia a luat-o tocmai din cauza unui proiect finanţat de organizaţie, mai precis hărţile tactile realizate pentru elevii Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj. Tot cu scopul de a strânge fonduri, în perioada 17 - 23 decembrie, tot în Cora, voluntarii sunt pregătiţi să împacheteze cadourile de Moş Crăciun. „Sperăm ca înainte de Crăciun oamenii să fie mai deschişi şi să strângem şi mai mulţi bani. Targetul este să strângem tot 1.000 de lei, dar poate se strâng mai mulţi", adaugă Larisa. În seara zilei de 20 decembrie, membrii YouthBank au pregătit un alt eveniment - „Cina VIP", în care clujenii vor plăti o taxă pentru a lua cina cu o personalitate clujeană, precum Remus Câmpeanu, fostul căpitan al echipei de fotbal „U" Cluj şi acum preşedinte onorific al clubului.

Pentru ce sunt banii

Echipa YouthBank este formată, anul acesta, din 12 liceeni şi Larisa Dragoş, coordonatorul programului. YouthBank este un proiect iniţiat de Fundaţia Comunitară Cluj. În cel de-al şaselea an de implementare a proiectelor, tinerii şi-au propus să adune 30.000 de lei pentru finanţarea proiectelor liceenilor în vederea îmbunătăţirii comunităţii locale, adică dublu faţă de anul trecut. Banii trebuie strânşi până la sfârşitul lunii februarie 2012, urmând ca din martie să se aleagă cel puţin zece proiecte  ce vor primi finanţare.

„Orice grup de liceeni, din orice liceu din Cluj, pot să depună un proiect. Ei se gândesc ce au nevoie, fac un proiect, îl aştern pe hârtie şi se selectează. Noi le dăm o parte din bani şi îi ajutăm să organizeze un alt eveniment prin care să strâng restul de bani", explică Larisa.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite