Caută un job în Europa pentru fiica sa din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clujean a luat la rând standurile de la un târg de oferte de muncă pentru medici, pentru a găsi o slujbă fiicei sale în Europa. Fata sa e plecată peste Ocean de un an, unde-i este destul de greu, lucrând acolo într-un spital din New York. Tatăl ei, fost economist, acum pensionar, o vrea mai aproape de casă.

Dragostea de tată nu trece nici la bătrâneţe. Printre standurile pline de oferte de joburi în străinătate pentru medicii români, din cadrul târgului „Cariere ăn alb", organizat azi la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, se plimba şi un bărbat ieşit la pensie.

O vrea mai aproape de casă

Cu siguranţă nu-şi căuta lui o slujbă. A spus că a venit la târg pentru fiica sa. „Roxana, fata mea, e plecată de peste un an în SUA, în New York, unde lucrează ca medic. Eu îi caut un job în Europa, o vreau mai aproape de casă şi sper să-i găsesc unul cu program mai bun, deoarece acolo lucrează 12 ore pe zi. Vă daţi seama, nici n-a apucat să vadă oraşul de când a plecat", povesteşte Traian, un pensionar care peste 25 de ani a lucrat în domeniul economiei. Spune că e strict controlată acolo şi mereu ameninţată că, dacă nu face ceva bine, va fi dată afară.

Fiica sa, Roxana, a lucrat patru ani în Cluj-Napoca, fiind medic pediatru. Aceeaşi specializare o are în SUA, unde lucrează de circa un an. „A profesat şi aici, dar a plecat de atâta bine", spune, ironic, tatăl ei, care încearcă să-i găsească o slujbă în Marea Britanie sau Germania, ţări care „au cele mai bune oferte ca preţ, dar şi ca ore lucrate", pe care Traian pune foarte mult accent. Fiica sa va veni acasă în aprilie, iar tatăl ei vrea astfel să-i facă o surpriză. Mai are un fiu, dar şi acesta e plecat peste hotare.

La târgul care se desfăşoară azi şi mâine participă 12 firme de recrutare de medici, care oferă salarii ce încep de la 2.100 de euro pentru medicii rezidenţi şi de la peste 3.000 de euro pentru medicii specialişti.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite