ITM a închis opt firme de reabilitare termică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj au dispus sistarea activităţii a opt firme care făceau lucrări de reablitare termică a blocurilor, din cauza unor „pericole iminente” pentru sănătatea angajaţilor.

În cadrul unui control au fost verificate 17 societăţi comerciale care făceau lucrări de reabilitare termică a blocurilor. Lipsa balustradelor de protecţie la locul de muncă, faptul că unii angajaţi nu erau îmbrăcaţi cu echipament individual de protecţie, un muncitor care făcea lucrări de sudură nu era autorizat pentru această activitate şi lipseau analizele medicale sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii ITM Cluj.

„S-a verificat modul în care societăţile comerciale care se ocupă de reabilitarea termică a blocurilor respectă normele de sănătate şi securitate în muncă. S-a plecat de la constatarea că această activitate se desfăşoară în regim de şantier, fapt care presupune respectarea unor dispoziţii cu privire la protecţia angajaţilor care lucrează pe schele, la înălţime, fiind expuşi riscurilor de accidentare”, a explicat Emilian Roşca, directorul ITM Cluj.

În acesta condiţii, a fost dispusă sistarea activităţii, până la înlăturarea neconformităţilor, pentru un număr de opt societăţi comerciale şi au fost aplicate o amendă de 4.000 de lei şi 26 de sancţiuni cu avertisment.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite