ITM Cluj a depistat 52 de angajaţi fără forme legale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj au dat, în luna mai, amenzi totale de peste 600.000 de lei unor firme pentru muncă fără forme legale şi pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, sănătăţii şi securităţii în muncă.

Directorul executiv al ITM Cluj, Emilian Roşca, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în urma controalelor au fost depistate 52 de persoane care munceau fără forme legale, din care 23 erau femei.

"ITM Cluj a aplicat, în luna mai, în urma unor controale, amenzi totale de 627.500 de lei unor firme pentru muncă la negru sau pentru încălcarea unor prevederi legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a sănătăţii şi securităţii în muncă. Au fost depistate un număr de 52 de persoane care lucrau fără forme legale, din care 23 de femei, în cadrul a 26 de angajatori din construcţii, comerţ sau prestări servicii", a spus Roşca.
Potrivit acestuia, în cadrul acţiunilor de control au fost controlaţi 457 de angajatori din care 331 au fost sancţionaţi.

Şeful ITM Cluj a afirmat că în urma controalelor efectuate în baza noii legislaţii a muncii, în luna mai a.c., s-au încheiat 13.800 de noi contracte individuale de muncă la nivel judeţean, "ceea ce reprezintă un record în perioada 2008 şi până în prezent".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite