Concedierile Bechtel, controlate de inspectorii de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bechtel a anunţat că va trece la disponibilizări din luna aprilie
Bechtel a anunţat că va trece la disponibilizări din luna aprilie

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a declanşat azi un control la compania americană Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania. Scopul controlului este de a verifica dacă s-au respectat prevederile legale privind procedurile de concediere colectivă.

Control a fost declanşat ca urmare a adresei transmise de Sindicatul "Transilvania", în calitate de reprezentant al salariaţilor SC Bechtel International de pe şantierul Autostrăzii Transilvania.

"Directorul coordonator al ITM Cluj a dispus declanşarea unui control tematic la Bechtel, care va avea în vedere respectarea de către angajator a prevederilor legale referitoare la derularea procedurii de concediere colectivă, prin raportare la prevederile Codului Muncii şi ale contractului colectiv de muncă aplicabil", se arată într-un comunicat transmis azi de ITM Cluj.

AJOFM Cluj a primit, luni, de la Bechtel o notificare privind disponibilizarea, începând din luna aprilie, a peste 1.900 de angajaţi de pe şantierul Autostrăzii Transilvania, însă instituţia a avertizat compania că nu a respectat procedura legală de concediere colectivă.

Sindicatul din cadrul companiei Bechtel a depus marţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi la ITM Cluj o solicitare privind anularea în instanţă a deciziei de disponibilizare colectivă a peste 1.900 de persoane de pe şantierul Autostrăzii Transilvania.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite