Cluj: ITM joacă „prinsa” cu angajaţii la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: ITM joacă „prinsa” cu angajaţii la negru
Cluj: ITM joacă „prinsa” cu angajaţii la negru

Muncitorii fără acte o iau la fugă atunci când inspectorii încep controalele.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Emilian Roşca, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că angajatorii din construcţii au organizat adevărate „pânde”, patrulând cu maşinile între şantiere pentru a anunţa prezenţa inspectorilor de la ITM şi a jandarmilor.

„Au pus pe fugă echipe întregi de muncitori care au abandonat lucrul şi săreau de pe schele. Cei care au fost prinşi au refuzat să declare identitatea angajatorilor sau declarau că au identităţi false. Alţi angajatori au blocat accesul maşinilor ITM în zona şantierelor, plasând bolovani uriaşi în mijlocul drumului”, a a spus acesta

În urma controalelor efectuate la sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie au fost depistaţi 65 de muncitori care munceau „la negru” pe şantiere de construcţii din judeţ şi au fost aplicate angajatorilor amenzi totale de peste 100.000 de lei.

„În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlaţi inopinat 36 de angajaţi fără forme legale, la un număr de 19 firme. De asemenea, în cadrul unui alt control, făcut împreună cu jandarmii, au mai fost depistaţi alţi 29 de muncitori fără forme legale ,la 12 angajatori”, a afirmat acesta.

Pentru alte nereguli constatate, precum schele montate necorespunzător, lipsa controlului medical la angajaţi, lipsa instruirii în protecţia muncii, inspectorii ITM Cluj au mai aplicat unor firme amenzi de aproape 50.000 de lei.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite