IPS Andrei Andreicuţ s-a mutat azi în palatul mitropolitan de la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolitul ales al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Andrei Andreicuţ, şi-a  petrecut azi ultima zi în  Arhiepiscopia din Alba Iulia. Înaltul ierarh s-a prezentat la Cluj cu două zile înainte de ceremonia de întronizare care va avea loc de Buna Vestire.

Ierarhul a ajuns la Cluj în jurul orei 15.00, însoţit, de la Alba, doar de consilierul responsabil cu misiunile şi protocolul, Claudiu Grama. La primele ore ale dimineţii, mitropolitul a avut ultima întâlnire cu studenţii de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, unde a predat disciplina "Morala si Spiritualitate Ortodoxa". Ulterior a convocat o întâlnire cu membrii permanenţi a Consiliului eparhial la finalul căreia, vizibil emoţionat, şi-a luat rămas bun de la preoţii care-l aşteptau în curtea Palatului Arhiepiscopal din Alba Iulia. „Oricum până la alegerea noului arhiepiscop voi veni aici săptămânal pentru a rezolva problemele curente“, a spus IPS Andrei.

Noul arhiepiscop de Alba Iulia va fi ales în cel mult 60 de zile de la vacantarea scaunului. . Cel mai vehiculat nume pe scaunul rămas vacant la Arhiepiscopia Alba Iulia este al IPS Ioan Selejan, arhiepiscop de Harghita şi Covasna. „Vreau ca noul arhiepiscop să aibă grijă de ce s-a făcut şi să facă şi în plus, să-i iubească pe credincioşi şi pe preoţii de aici“, a mai declarat astăzi IPS Andrei Andreicuţ.

image

In cei 20 de ani de la întronizarea sa, în Arhiepiscopia de Alba Iulia au fost construite aproape 200 de biserici, zeci de case parohiale, dar a fost dezvoltată si una dintre cele mai mari reţele sociale din ţară, cu numeroase centre sociale, case de tip familial, cantine şi cămine  pentru vârstnici.

Andrei Andreicuţ a fost ales ca mitropolit  pe 18 martie, de membrii Sfântului Sinod al BOR, cu 29 de voturi din 46 exprimate. Ceremonia de întronizare a noului mitropolit va avea loc la Cluj-Napoca vineri, 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, când se împlinesc exact cinci ani de la momentul în care IPS Bartolomeu a fost instalat în nou creatul, pe atunci, scaun mitropolitan al Clujului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite