IPS Andrei: „Mitropolitul Bartolomeu a spus întotdeauna ceea ce a gândit, chiar dacă l-a costat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, IPS Andrei este de părere Mitropolitul Bartolomeu Anania a fost „un bărbat al credinţei, bărbat al culturii, bărbat al spiritualităţii româneşti" şi întotdeauna "a spus ceea ce a gândit", fiind „un om cu coloană vertebrală".

"S-a stins din viaţă mitropolitul nostru Bartolomeu Anania. A fost un bărbat puternic, un bărbat al credinţei, bărbat al culturii, bărbat al spiritualităţii româneşti. Pleacă în eternitate şi lasă un mare gol, un mare gol şi în viaţa spirituală şi în sufletul nostru", a spus Arhiepiscopul de Alba Iulia.

IPS Andrei a spus despre Mitropolitul Bartolomeu Anania că a avut o viaţă "frumoasă", iar în cei aproape 90 de ani de viaţă "a gustat şi bune şi rele". IPS Andrei a adăugat că Mitropolitul Bartolomeu Anania a fost "o voce care se auzea şi era luată în seamă" şi "un om de o fermitate aparte".

"Cred că Mitropolitul Bartolomeu a fost un om fără vicleşug, pentru că întotdeauna a spus ceea ce a gândit chiar dacă ceea ce a gândit şi ceea ce a spus l-a costat. A fost un om cu coloană vertebrală dreaptă. Acum lasă tristeţe în inimile celor din Mitropolia Clujului, în inimile preoţilor şi tuturor credincioşilor din România", a mai spus IPS Andrei.

Citeşte şi: Vocea Ardealului: La moartea unui vlădică-leu

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite