„I.O.I.“ are festival la Cluj, pentru a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ardelenescul „ioi", exclamaţie rostită zilnic de mii de oameni, a ajuns denumire de festival. Unul interactiv, spontan şi original care are loc în acest weekend în centrul Clujului, în Piaţa Unirii, mai precis.

Mâine, vineri, 13 iulie, debutează a doua ediţie a Festivalului „I.O.I. Fest.Interactiv.Original. Imprevizibil.", organizat de Asociația Culturală Art Act. Evenimentele vor avea loc în Piaţa Unirii până duminică, 15 iulie. Acest festival îşi propune, prin activităţi inovatoare, să implice comunitatea locală şi tinerii artiştii la început de drum.  

„A doua ediţie a festivalului I.O.I Fest. Interactiv. Original. Imprevizibil. intenţionează să continue tematica ediţiei-pilot din 2011 şi să promoveze artele spectacolului, de data aceasta, însă, în rândul tinerilor angajați. Prin actualul proiect, Asociația Culturală ART ACT dorește să ofere publicului-țintă oportunitatea de se desprinde de rutina zilnică, invitându-i să ia parte pentru câteva zile la un festival cultural", afirmă directorul festivalului, Marius Pallade Agârbiceanu.

„I.O.I" cuprinde spectacole de teatru, concerte de muzică cu artişti naţionali (Hazard, Luna Amară și Byron) și cu artişti locali (Ionuț Mangu & Ioan Onișor și trupa Natif), recitaluri de muzică clasică și a jazz, expoziţii de fotografie și momente coregrafice.

Realizarea unuastfel d efestival a plecat de la un sondaj de opinie realizat de către Asociaţia Culturală Art Act în rândul tinerilor din Cluj-Napoca, privind importanţa culturii în viaţa de zi cu zi.

Acest proiect este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Programul complet al festivalului

ZIUA 1 - Vineri, 13 iulie 2012, ora 20:00

 Deschidere festival

 Cvartetul Quartz - concert jazz

 Trupa Freeze - teatru de improvizație

 Trupa Hazard (împreună cu Aminda)

Expoziţie de fotografie (va putea fi vizitată în toate cele 3 zile de festival)

ZIUA 2 - Sâmbătă, 14 iulie 2012, ora 20:00

Teatrul D.A.D - ARTA DE-A CERȘI

Liceul de Muzică„Sigismund Toduta" - concert de muzica clasica

Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică„Octavian Stroia"; Scale Crew de la Tdance - spectacol de dans

Natif

Luna Amara

ZIUA 3 - Duminică, 15 iulie 2012, ora 19:00

Trupa Just.Push.Play - teatru interactiv

Liceul de Muzică Sigismund Toduță - concert de muzică clasică

Mood Quartet - concert jazz

Ionuț Mangu și Ioan Onișor

Byron

Accesul la festival va fi  gratuit, iar evenimentele au loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite