INTERVIU Marian Pană: „S-ar putea să începem campionatul cu acest lot”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul general al Universităţii Cluj, Marian Pană, a declarat în urma tragerii la sorţi a ediţiei de campionat 2010-2011, că echipa sa va avea parte de un debut dificil, în compania unei echipe care se bate pentru titlul de campioană, Steaua, dar a vorbit şi despre lotul pe care-l are la dispoziţie.

- Domnule Pană, cum se prezintă echipa după trei zile de cantonament?

- E prematur să vorbim după o perioadă atât de scurtă. Noi trebuie să adaptăm ceea ce avem în acest moment la situaţie şi să formăm o echipă care să joace fotbal. Avem mulţi jucători noi şi probabil că vor mai veni şi alţii, dar trebuie să lucrăm mult în această perioadă şi să sudăm o echipă care să fie pregătită încă din prima etapă.

-E de bun augur faptul că jucaţi cu Steaua în debutul campionatului?

- Aparent beneficiem de un program foarte dificil în prima parte. Noi trebuie să facem tot posibilul ca după derularea primelor etape să putem vorbi despre faptul că ne-am făcut viaţa uşoară.

-Cum credeţi că va arăta Steaua după instalarea lui Victor Piţurcă?

- Venirea lui Piţurcă este clar, de bun augur. Oricum, vom avea un campionat extrem de dificil şi intens disputat. E posibil chiar să începem cu acest lot, dar ar mai putea să vină şi alţi jucători. Dintre nou-promovate, noi avem cea mai solidă echipă, din toate punctele de vedere.

-În ce compartiment mai aveţi nevoie de întăriri?

- În partea dreaptă se pare că suntem mai vulnerabili, dar vom remedia aceste lucruri. Până acum nu pot să spun că m-a impresionat vreun jucător, dar deocamdată pentru mine este important ca toţi să aibă o condiţie fizică bună. Am avut în vedere doi jucători, dar nu am reuşit să-i transferăm. E vorba de Ayza de la Mioveni şi de Nistor de la Curtea de Argeş, dar se află sub contract.

-Aţi renunţat la mulţi jucători. Nu v-aţi fi dorit să-i vedeţi mai întâi la joc?

- Nu, pentru că nu am avut timp de aşa ceva. Am discutat cu cei care au fost aici înaintea mea şi s-a decis să renunţăm la ei. Cei care sunt în lot trebuie să demonstreze că merită să joace în prima ligă. Din păcate, jucătorii români sunt greu de transferat şi de aceea majoritatea cluburilor preferă să aducă din străinătate. Nici noi nu am prea găsit jucători români pe care să reuşim să-i transferăm.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite