Cluj: INTERVIU Marco Tempestini: „Vedeam cupa după prima zi de concurs”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: INTERVIU Marco Tempestini: „Vedeam cupa după prima zi de concurs”
Cluj: INTERVIU Marco Tempestini: „Vedeam cupa după prima zi de concurs”

Marco Tempestini a reuşit o performanţă unică pentru motorsportul din România, câştigând Cupa Europei de Est. Câştigarea „Novorossysk Rally of Russia" i-a adus lui Tempestini titlul Europei de Est la raliuri. Acesta a povestit experienţele trăite alături de copilotul său, Dorin Pulpea

-Adevărul de seară: Cum a fost raliul, Marco?
-Marco Tempestini: A fost interesant, deloc uşor, pentru că am avut concurenţi de mare valoare, dar am avut noroc că a abandonat rusul, principalul meu contracandidat, care a forţat. A urmat o suferinţă, pentru că am avut probleme mari la sistemul de frânare, dar din fericire s-a terminat totul cu bine. Când aduci acasă un trofeu atât de important, nu poţi decât să fii fericit. Am făcut mulţi kilometri de probă şi acest lucru era să mă coste, dar bine că sfârşitul a fost în regulă şi avansul foarte mare pe care l-am avut după prima zi m-a ajutat să câştig.

-A fost cea mai grea competiţie din cariera ta?
-Nu a fost cel mai greu raliu la care am participat, cel mai greu a fost în Serbia, unde am avut extrem de multe probleme şi trebuia să forţez, să termin pe primele două locuri. Acum, după prima zi de raliu deja vedeam cupa şi am luptat până la capăt pentru a-mi îndeplini obiectivul. Eu şi Dorin trebuia să fim şi foarte precauţi, ne-a fost frică pentru a nu mai întâmpina alte probleme tehnice, dar neglijând acest aspect, raliul mi-a plăcut foarte mult.

-Simţeai înaintea raliului că pleci din postura de favorit?
-Înainte de a pleca în Rusia mă gândeam că pot să reuşesc această performanţă şi am crezut amândoi cu Dorin că putem lua cupa. Ca în fiecare raliu, pleacă foarte mulţi piloţi, toţi valoroşi, dar la final numai unul câştigă. Această performanţă este extraordinară pentru orice pilot, nu doar pentru unul din România, este un titlu de zonă europeană.

-Simţi că s-a schimbat ceva în motrosportul din ţară?
-Pentru România este o mare realizare, pentru că ridică nivelul motorsportului. Noi, în ultimii ani am mai pierdut din tradiţia raliurilor, iar acum am reuşit să revenim acolo sus. Să cânte imnul României este ceva extraordinar. Acum am reuşit să arătăm tuturor că existăm şi nivelul campionatului în această ţară este extrem de ridicat. Sper că am făcut fericiţi toţi clujenii, pentru că majoritatea sunt pasionaţi de acest sport.

-Cum au privit ruşii performanţa voastră?
-Ruşii au fost foarte primitori cu noi, la final ne-au felicitat, iar pe parcursul întregii curse simţeam că ei ţineau cont de faptul că le putem sufla trofeul. Experienţa asta mi-a plăcut foarte mult, iar pe viitor trebuie să câştigăm titlul de vicecampioni naţionali, pe urmă mai vedem, ne vom decide dacă vom concura pentru titlul Europei de Est sau ne vom baza pe altceva.


-Ai un idol în lumea motorsportului?
-Mie mi-a plăcut dintotdeauna Carlos Sainz, pilotul care a demonstrat că poţi să câştigi nu doar pentru că eşti talentat ci şi prin multă muncă.


CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite