Cluj: INEDIT Piscină pe un bloc din Mănăştur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: INEDIT Piscină pe un bloc din Mănăştur
Cluj: INEDIT Piscină pe un bloc din Mănăştur

Doi tineri au amenajat pe acoperişul blocului în care locuiesc o zonă de relaxare, cu piscină, grătar, hamac şi spaţiu pentru plajă.

Dacian şi Loredana Răstăşan, de 34 respectiv 32 de ani, au visat mereu să locuiască într-o casă. Au trebuit însă să se mulţumească, însă, cu un apartament într-un bloc comunist, din cartierul Mănăştur, dar nu au renunţat la ideea de a avea propria grădină. Astfel, au amenajat pe acoperişul blocului o adevărată terasă.

S-a inspirat din Italia
„Ideea am avut-o de mult timp, de pe vremea în care am lucrat în Italia. Acolo e plin de astfel de terase pe blocuri”, spune Dacian, care a început amenajarea în urmă cu mai bine de un an. „Încă nici acum nu am terminat. Mai am multe de făcut”, spune tânărul.

Pe bloc, chiar deasupra apartamentului său, Dacian a montat o piscină, un hamac, un grătar, a amenajat un spaţiu pentru a face plajă şi a împrejmuit totul cu aranjamente florale. „Distracţia” l-a costat peste 3.000 de euro. „A fost foarte mult de muncă şi încă mai este. Doar udatul florilor îmi ia, zilnic, câteva zeci de minute”, povesteşte Dacian Răstăşan, care plănuieşte să reamenajeze spaţiul. „Vreau să acopăr totul cu gazon artificial”, spune el.

Grătare pe bloc
Dacă Dacian şi Loredana merg zilnic pe terasa de pe acoperişul blocului, prietenii sau chiar vecinii ajung mai rar acolo. „În general, în weekend îmi invit mereu cunoştinţele, să stăm la un grătar, să facem plajă, în general să ne relaxăm. Şi pe vecini îi chem, dar nu prea acceptă invitaţiile”, afirmă tânărul, a cărui singură nemulţumire este legată de faptul că nu a reuşit să facă o scară de acces spre terasă direct din apartamentul său şi astfel a fost nevoit să se mulţumească doar cu o scară metalică, care îi permite să ajungă pe bloc printr-o trapă.

Vecinii familiei Răstăşan sunt mai degrabă indiferenţi când vine vorba de investiţia tinerilor. „Nici nu ştiu ce e acolo sus. Treaba lor. Oricum, măcar bine că au reparat hidroizolaţia”, spune Nagy Elisabeta, în vreme ce Ioan Veresmortean este de-a dreptul încântat: „E atât de frumos seara acolo. Îmi place mult de tot”.

„Trebuie autorizaţie”
Conform inspectorilor în construcţii, astfel de amenajări pot fi efectuate, însă doar cu autorizaţie, pe care familia Răstăşean încă nu o are. „Din punct de vedere al construcţiei, terasa poate rezista. Locatarii, prin asociaţia de proprietari, pot să efectueze amenajări, însă doar cu autorizaţie”, a precizat Ioan Berchişan, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Nord-Vest.

3.000
de euro a costat amenajarea terasei de pe acoperişul blocului din Mănăştur

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite