INCREDIBIL Un minor agresat de controlorul de autobuz, încătuşat de poliţişti! (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au încercat să-i pună minorului cătuşe
Poliţiştii au încercat să-i pună minorului cătuşe

Un băiat minor, cu vârstă de 17 ani, a fost forţat fizic de către doi controlori de autobuz să coboare la staţia Observatorului, din cartierul clujean Zorilor, pentru că nu avea bilet. La coborâre, unul din controlori l-a îmbrâncit şi l-a lovit pe băiat, deoarece nu avea buletinul la el.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au încercat să-l încătuşeze tocmai pe tânărul agresat, în faţa mulţimii.

Am fost martorul unei scene incredibile, de circ ieftin, care dovedeşte încă o dată incompetenţa tipic românească: un controlor de bilete care ia la bătaie călătorii şi niste poliţişti care vor sa-i pună cătuşele victimei, care a apelat la ajutorul Poliţiei”, ne-a povestit Mihai Hendea, care a asistat la circul produs în urmă cu o săptămână, reuşind să şi filmeze. Până şi martorul a fost împins de poliţişti, deoarece a încercat să filmeze toată scena.

Băiatul lovit şi-a chemat în ajutor mama avocată, tatăl şi câţiva prieteni, asta după ce a sunat la Poliţie. De aici şi până la un circ în plină stradă nu a fost decât un pas. A doua parte a scandalului a început la apariţia echipajului de Poliţie”, ne-a mai spus el.

Pentru că victima nu avea niciun act asupra ei, poliţistul solicitat să intervină a chemat părţile implicate să meargă împreună cu maşina cu girofar la secţia 6, care se afla la 50 de metri. Mama băiatului bătut a refuzat să îşi lase copilul neînsoţit, moment în care furia poliţistului a depăşit orice limită, acesta intenţionând să îi încătuşeze fiul minor, care era victima altercaţiei şi cel care a apelat la 112.

După mai bine de 30 de minute de scandal între poliţist şi avocată, produs la doi paşi de secţia de Poliţie, omul legii, depăşit de situaţie, a chemat întăriri, deoarece mai era nevoie de o maşină ca să transporte 50 de metri cele 4 persoane implicate!

Vizibil ruşinaţi, colegii poliţişti care au venit în ajutor au început să îi bruscheze pe cei aflaţi de faţă, după care au intrat în maşini, au pornit girofarele şi sirenele, au trecut ilegal peste linia continuă şi, în maxim 20 de secunde, după colţ, au ajuns la secţie”, ne-a povestit Mihai Hendea.

Ioan Păcurar, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, ne-a declarat că poliţiştii pot interveni pentru a-i pune cătuşele chiar şi unui minor, atunci când acesta e recalcitrant şi nu cooperează. „Dacă tânărul sau părinţii decid că s-a comis o nedreptate, pot depune plângere, iar atunci putem investiga”, a spus Păcurar.

În ciuda insistenţelor reporterilor Adevărul, directorul RATUC, Liviu Neag, nu a putut fi contactat, pentru a comenta atitudinea controlorului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite