ÎCCJ a decis menţinerea în arest a fostului vicepreşedinte CJ Cluj Radu Bica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Bica
Radu Bica

Instanţa supremă a respins, joi seară, recursul făcut de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Radu Bica, împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj prin care s-a hotărât că se impune menţinerea în stare de arest a acestuia, pe durata judecării apelului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dezbătut, joi, recursul făcut de Bica împotriva încheierii date de Curtea de Apel Cluj prin care s-a decis menţinerea în stare de arest a acestuia, pe durata judecării apelului.

După deliberări, judecătorii ICCJ au respins recursul, menţinând decizia instanţei inferioare, notează Mediafax.

Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj, Radu Bica, a fost condamnat, în 8 martie, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, iar femeia de afaceri Aspazia Droniuc a primit un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită.

Decizia Tribunalului Cluj a fost atacată cu apel de avocatul lui Bica, dosarul aflându-se în prezent la Curtea de Apel Cluj.

În 25 noiembrie 2011, Radu Bica şi Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj pentru fapte de corupţie. Potrivit procurorilor DNA Cluj, Bica a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar Droniuc, pentru dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

La ultimul termen de la Tribunalul Cluj, din 1 martie, procurorii DNA Cluj au solicitat instanţei ca fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica să fie condamnat la închisoare cu executare, iar femeia de afaceri Aspazia Droniuc - cu suspendare, în timp ce apărătorii lui Bica au cerut schimbarea încadrării juridice.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite