I-au făcut statuie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Laza, un programator clujean, a primit în dar un bust cu el însuşi. Colegii acestuia l-au înscris la concursul „Europa FM îţi face statuie“, întrucât îl condiseră „eroul al muncii“. „Cristi m-a ajutat până la 12 noaptea să îmi mut lucrurile din apartament. A doua zi l-am vazut obosit şi m-am gândit să îl recompensez cumva“, a spus un coleg.

Îl cheamă Cristian Laza (35 de ani) şi lucrează la departamentul de testare al companiei iQuest Technologies din Cluj-Napoca. În această dimineaţă, a fost chemat de urgenţă la o şedinţă cu managerul companiei. În schimb, în curtea instituţiei îl aşteptau zeci de colegi şi primarul Sorin Apostu care i-a dezvelit statuia pe care Europa FM i-a făcut-o.

Erou în muncă, la propunerea colegilor

Autorul moral al statuii este, de fapt, un coleg de serviciu. Vasile Tătar a auzit de concurs şi şi-a înscris colegul muncitor în competiţie. „Cristi m-a ajutat până la 12 noaptea să îmi mut lucrurile din apartament. A doua zi l-am vazut obosit şi m-am gândit să îl recompensez cumva. Am vorbit cu colegii de serviciu care au fost de acord cu mine, că este un erou al muncii, astfel că l-am susţinut cu toţii”, spune Vasile Tătar. Cristian Laza este cel mai apreciat angajat al companiei, iar colegii lui l-au propus la acest concurs cu umătorul argument: „Este un profesionist desăvârşit, de la care avem încă multe de învăţat şi care găseşte soluţiile optime situaţiilor cheie“. În plus, lucrează „atât cât trebuie“, după cum a spus chiar proprietarul statuii. Pentru munca, dedicaţia, spiritul de echipă, fair play-ul şi disponibilitatea lui, Cristian Laza a fost înscris de colegii lui în concurs, iar ascultătorii au considerat că merită această recunoaştere şi l-au votat ca făcând parte dintre cei mai harnici români. „Mi-aş dori ca la un concurs viitor un astfel de premiu să revină unui angajat din primărie", a spus primarul Sorin Apostu, cel care a dezvelit statuia. Statuia propriu-zisă a fost realizată de patru studenţi în anul III Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, secţia sculptură. Banii câştigaţi de ei în urma acestor lucrări îi vor ajuta să-şi achiziţioneze materialele pentru lucrările lor de licenţă.

Cum arată un „Erou al muncii“
Crtistian  Laza are 35 de ani, este căsătorit şi are o fetiţă de 6 ani. Lucrează pentru compania de IT de 2 ani. Colegii îl descriu în felul următor: „Este un profesionist desăvârşit, de la care avem încă multe de învăţat şi care găseşte soluţiile optime situaţiilor cheie. Şi programul său nu se încheie când se termină programul de lucru. Cristi este cel care îi transporta cu bagaj cu tot pe cei care se mută, aşezând cu minuţiozitate într-un Ford Ka pâna şi paturi. Ce să mai zicem de frigidere şi maşini de spălat! Şi-apoi să nu cumva să îţi renovezi noua casă, că el este primul care îţi pune parchetul, faianţa sau îţi gletuieşte! Iar când vine vorba despre mobilă...aţi ghicit! El o transportă şi tot el o şi montează”.
Foto: Crtistian  Laza a susţinut că deocamdată va lăsa statuia în faţa sediului firmei la care lucrează.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite