Hosu şi Baciu, suspecţi după trei luni de la jaful din Banca Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi suspecţi în cazul jafului de la Banca Transilvania au fost audiaţi prima dată în luna mai a anului trecut, iar anchetatorii i-au considerat din acel moment principalii suspecţi.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Dan Andrei Hosu şi Bogdan Baciu au fost audiaţi prima dată de poliţişti după trei luni de la data în care avusese loc jaful de la Banca Transilvania. Aceleaşi surse ne-au declarat că tot atunci le-au fost prelevate celor doi suspecţi probe ADN, pentru a fi comparate cu probele ridicate de la faţa locului. „Din acel moment, Dan Andrei Hosu a fost principalul suspect, alături de Bogdan Baciu”, ne-a declarat sursa citată. Din luna mai 2009 încoace, cei doi au fost urmăriţi pas cu pas şi li s-au ascultat telefoanele.

Aceiaşi anchetatori întăresc ideea că la dosar există şi un fir de păr, aparţinând lui Andrei Hosu, pe lângă urmele microbiologice amintite în propunerea de arest preventiv.

Procurorii au arătat în propunerea de arest preventiv că „din raportul de constatare tehnico-ştiinţifică rezultă că profilele genetice ale probelor biologice de referinţă recoltate de la inculpaţi se regăsesc în fracţiile minoritare ale amestecurilor obţinute din microurmele prelevate de pe mânerul sistemului de închidere de la uşa de acces în casierie (cazul lui Hosu Andrei Dan), respectiv de pe partea frontală a sertarului de la ghişeul nr. 3 din casierie (în această probă regăsindu-se profilele genetice ale ambilor inculpaţi, atât Hosu Andrei Dan, cât şi Baciu Bogdan)”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite