PORTRET/ Horaţiu Dan ştie tot ce mişcă la Comedy Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 24 de ani, Horaţiu organizează cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţioanl de Film „Comedy Cluj”. Ce-a de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” se va desfăşura în perioada 8-17 octombrie.

Până atunci, cei care se ocupă de organizarea evenimentului lucrează într-un ritm alert pentru ca în final, festivalul să se desfăşoare ca la carte. Unul dintre tinerii direct implicaţi în organizarea evenimentului este Horaţiu Dan. La doar 24 de ani, Horaţiu este pentru al doilea an consecutiv directorul administrativ al festivalului.

Pasionat de cultură

Pasiunea lui Horaţiu pentru filme s-a născut odată cu vizionarea „filmelor bune“. „Îmi place orice film bun. Pe lângă acestea sunt pasionat şi de cultură, dar şi de alte arte vizuale“, explică Horaţiu.

Directorul administrativ al „Comedy Cluj“ a ţinut să precizeze că pentru cea de-a doua ediţie a festivalului, în concurs au fost înscrise mai multe filme provenite din 30 de ţări, respectiv a crescut gradul de dificultate în organizarea evenimentului, dar şi aşteptările. „Ediţia de anul trecut a fost una mare pentru o primă ediţie de festival. În urma ei, am primit un feedback pozitiv din partea mediilor artistice din străinătate. Pentru acest an a crescut şi complexitatea organizării festivalului, însă învăţăm în enorm în fiecare zi odată cu experienţa acumulată“, spune Horaţiu Dan.

De altfel, acesta a ţinut să asocieze organizarea festivalului de film cu managementul unei firme. „Chiar dacă există alte scopuri în cele două direcţii, sunt zone în care acestea se intersectează. Pentru a reuşi să realizezi ce îţi propui, trebuie să ai multă răbdare şi să-şi creezi o imagine completă a întregului eveniment“, mai arată Horaţiu.
În această primăvară, Horaţiu Dan a organizat venirea la Cluj a celebrului pianistul Lang Lang, dar şi a Festivalului de Film „Planet Report”.

ce-i place
„Îmi plac călătoriile pentru că sunt foarte interest să văd locuri şi culture noi. Mă fascinează multiculturalitatea. Sunt fan Universitatea”, spune Horaţiu
ce nu-i place
„Nu-mi place să stau la coadă şi gropile din asfalt. De asemenea nu-mi place să văd că un film este supraapreciat”, mărturiseşte
întrebare şi răspuns
R.: Cât de mult contează voluntarii în organizarea Comedy Cluj?
H.D.: Ei sunt o parte din sufletul acestui festival. Fără ei nu ar fi posibilă organizarea evenimentului. Le mulţumesc pe această cale.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite