Hollywood studenţesc: Patru tineri, vedete pe Internet la 20 de ani (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru studenţi la Cluj produc un serial de comedie care a strâns, în aproape un an, un milion de vizualizări. Tinerii sunt pe rând actori, regizori, scenarişti şi cameramani. Până acum, nu au câştigat nimic din proiectul Ilariant, în afară de faimă, însă speră într-o minune. 

Când sunt împreună râd tot timpul, însă acest lucru nu-i face să nu trateze cu profesionalism „rolurile“ în care joacă. Vlad Chichișan, Alex Marchiș, Mihai Ghețe şi Lavinia Oros, toţi în vârstă de 20 de ani, născuţi în Zalău şi veniţi la Cluj la facultate, sunt „vedetele“ proiectului „Ilariant“, o serie de episoade filmate în cămin sau în casele tinerilor, pline de glume şi momente trăznite. La baza filmuleţelor stă viaţa de student. Vlad Chichişan este student la Publicitate, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Alex şi Mihai la Calculatoare, în cadrul Universităţii Tehnice, iar Lavinia la Construcţii - Universitatea Tehnică.

Demarat în toamna anului trecut, proiectul s-a concretizat în realizarea unui site, ilariant.ro, pe care sunt postate filmuleţele realizate săptămânal de cei patru. De atunci şi până în prezent, studenţii au devenit staruri în lumea virtuală, mii de utilizatori, în mare studenţi şi liceeni, vizualizându-le episoadele.

All inclusive: regizori, scenarişti, cameramani

Cum au ales acest titlu pentru proiectul lor? „Un alt nume era... naşpa“, spune Vlad râzând. „Am ales Ilariant deoarece e cât se poate de reprezentativ. Am căutat în dicţionar cuvinte care încep cu ilar şi abia apoi ne-am dat seama cât de bine l-am ales“, a adăugat acesta.

„Filmăm când avem timp şi chef, dar suntem dedicaţi, iar un episod pe săptămână apare, orice ar fi. Totul e produs de noi“, ne-a spus Vlad Chichişan, producătorul Ilariant.  „De scris toţi am scris scenarii, de regizat se ocupă Mihai în mare parte, însă contribuim şi eu şi Alex. De filmat filmează cine nu apare în cadru sau punem camera pe trepied“, a spus Vlad.

Nu de puţine ori râd copios şi în timpul filmărilor. Au fost nevoiţi să înregistreze o singură scenă, de câteva secunde, pe o casetă de 30 de minute. „Era o scenă când trebuia să îl lovesc pe Mihai. Am înregistrat 30 de minute, plus că am şi repetat înainte“, spune Vlad amuzat.
Unul din elementele picante din episoadele lor e accentul de „clujan“ al tinerilor, propunându-şi să nu renunţe la el.

Un milion de vizualizări

Lunar, site-ul studenţilor se bucură de vizita a peste 23.000 de fani. În medie, un episod realizat de aceştia adună circa 10.000 de vizualizări. Tinerii au ajuns foarte cunoscuţi în mediul studenţesc, dar mai ales în cel virtual, având mii de fani şi pe Facebook, cel mai mare site de socializare, sau pe Twitter.  În total, spun aceştia, filmuleţele lor au strâns deja peste un milion de vizualizări.

Nu au câştigat până acum nimic din proiect, în afară de faimă, însă speră „să li se arate o minune“. „Nici dacă vom apărea la TV nu renunţăm la site“, afirmă tinerii. Cea mai mare dorinţă a studenţilor acum e, însă, o cameră video. „Aparatură ne dorim de când am început, mai ales acum că ni s-a stricat camera cu care filmam“, a conchis Vlad.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite