Cluj: Clujenii de la Hidroelectrica, la un pas de grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Clujenii de la Hidroelectrica, la un pas de grevă
Cluj: Clujenii de la Hidroelectrica, la un pas de grevă

Sindicaliştii de la SC Hidroelectrica - filiala Cluj au înmânat un memoriu conducerii Prefecturii judeţului, în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de intenţia Ministerului Economiei de a diviza societatea în două companii.

Sindicaliştii de la SC Hidroelectrica Filiala Cluj ar fi trebuit să participe, astăzi, la o pichetare a Prefecturii, însă ei au înmânat doar un memoriu conducerii instituţiei. Liderul sindicatului, Constantin Hăngănuţ, a declarat pentru Mediafax că nu a mai avut loc pichetarea întrucât membrii de sindicat nu au reuşit să se mobilizeze.

„Nu suntem de acord cu divizarea Hidroeletrica SA. Decizia politică a fost luată, Hidroelectrica va fi divizată în două companii. Acesta este «dialogul social» la nivelul Ministerului Economiei. Hidroelectrica funcţionează bine în momentul de faţă, în actuala structură, iar dacă merge bine o întreprindere şi e înghiţită de o întreprindere falimentară, lucrurile nu vor merge. Dintr-un mort şi un ameţit nu o să faci niciodată un viu”, a menţionat liderul sindical.


Proiectul de restructurare a sectorului de producţie a energiei, elaborat de Ministerul Economiei, vizează comasarea principalelor active de producţie în două companii naţionale.

Prima companie energetică va cuprinde cele trei complexuri energetice din Oltenia, respectiv Turceni, Rovinari şi Craiova, reactoarele nucleare 1 şi 2 de la Cernavodă, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, jumătate din distribuitorul şi furnizorul de energie Electrica şi două hidrocentrale ale Hidroelectrica, Vâlcea şi Slatina.

A doua companie naţională va fi formată din ELCEN Bucureşti, termocentralele Deva şi Paroşeni, Compania Naţională a Huilei, cealaltă jumătate a Electrica, hidrocentralele Cluj, Porţile de Fier, Caransebeş, Haţeg, Argeş, Bistriţa, Sibiu, Sebeş, Buzău şi Târgu Jiu. Totodată, din a doua companie energetică naţională va face parte şi termocentrala de la Iernut a companiei Romgaz, pe care producătorul de gaze o va prelua de la Termoelectrica, în contul unor datorii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite