Harta pârtiilor de schi din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Administratorii pârtiilor de schi din Cluj sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile. Cum meteorologii anunţă o iarnă plină de zăpadă, cele şapte pârtii din judeţ îşi aşteaptă schiorii.

Pârtia de pe Feleacu, cea mai apropită de oraş, revine din acest sezon la denumirea de Teleschi Feleacu. Administratorul pârtiei spune că anul acesta nu există noutăţi în privinţa condiţiilor oferite, dar pentru sezonul următor vor apărea şi îmbunătăţiri. „Într-o săptămână începem pregătirile pentru acest sezon, să verificăm cablurile de la teleschi şi tot ce trebuie. Se spune că e cea mai rece iarnă din ultimii 300 de ani şi sperăm ca din noiembrie să dăm drumul", susţine Radu Mureşan, administratorul pârtiei. La fel ca şi anul trecut, preţul unei urcări va fi de trei lei, iar cursurile de schi costă 380 de lei.

Pârtia din Dângău Mare a început să fie profitabilă anul trecut, iar pasionaţii sporturilor de iarnă sunt mulţumiţi de condiţiile oferite. La Dângău sunt două pârtii asociate - pârtia Neagră, cu o înclinare de 33% şi pârtia Gemenii, cu o înclinare de 23%. Adrian Moga, administratorul pârtiei, spune că deşi a nins în ultimele zile, stratul de zăpadă nu este încă suficient de mare astfel încât să se schieze. „Sâmbătă a fost ceva zăpadă, dar nu a ajuns stratul la 25 de centimetri ca să putem băga maşina de bătătorit şi să deschidem sezonul. De cum avem zăpadă suficientă începem să schiem", spune Moga. Instalaţia de teleschi funcţionează pentru ambele pârtii, iar preţul unei urcări e de 2,5 lei. Pârtiile Dângău nu au monitor de schi, astfel că nu există facilităţi pentru cei ce vor să înveţe să schieze.

Patru pârtii în Băişoara

În zona Băişoara sunt patru pârtii de schi. Prima, adiministrată de Turism Arieşul, este şi cea mai cunoscută de clujeni - pârtia Băişoara. Cu o lungime de 1.200 de metri, pârtia are un grad de dificultate mediu şi este pregătită pentru sezonul de schi. „Teleschiul e pregătit, instalaţia de nocturnă e verificată, de cum avem zăpadă se poate schia. Luna viitoare suntem programaţi pentru verificarea ISCIR, dar până atunci e valabilă verificarea actuală", explică Adrian Baciu, administratorul pârtiei. Preţul unei urcări nu s-a schimbat de opt ani, astfel că şi în acest an schiorii vor plăti patru lei pentru fiecare urcare. Deşi zilele trecute a  nins la Băişoara, stratul de zăpadă nu s-a apropiat încă de cel necesar pentru schi. Tot în Băişoara s-au dat în folosinţă, anul trecut, cele trei pârtii din cadrul Buscat resort, dotate cu intalaţie de transport pe cablu. Aceste pârtii sunt cele mai costisitoare - preţul unei urcări e de şase lei. Pe lângă schi, în oferta celor de la Buscat resort figurează şi plimbări cu ATV-ul şi zonă de patinaj.

Feleacu           
Teleschi Feleacu          765m               pârtie uşoară (albastră)

Dângău Mare

Pârtia Gemenii             750m               pârtie medie (roşie)
Pârtia Neagră              400m               pârtie dificilă (neagră)

Băişoara

Pârtia Băişoara            1.200m            pârtie medie (roşie)
Pârtia 1 Buscat            900m   pârtie uşoară (albastră)
Pârtia 2 Buscat            423m   pârtie medie (roşie)
Pârtia 3 Buscat            423m   pârtie dificilă (neagră)

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite