Hărdău demisionează din funcţia avută la PDL Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PDL Mihail Hărdău (www.dcnews.ro)
Senatorul PDL Mihail Hărdău (www.dcnews.ro)

Mihail Hărdău a declarat, vineri, că îşi va depune demisia, vineri după-amiază, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Local (BPL) al PDL Cluj-Napoca.

"Vineri după-amiază, în şedinţa BPL al PDL Cluj-Napoca, îmi voi da demisia din funcţia deţinută în fruntea filialei municipale pentru a mă delimita de modul nedemocratic şi nestatutar prin care s-au stabilit candidaţii în judeţul Cluj pentru alegerile parlamentare. Voi demisiona din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca pe care o deţin şi voi rămâne simplu membru PDL. Sunt PDL-ist până la moarte", a spus Hărdău, potrivit Mediafax.

Hărdău a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca în aprilie 2011. Mihail Hărdău este membru al PDL din 1996.

Surse din PDL Cluj declarau, la sfârşitul lunii septembrie, corespondentului MEDIAFAX, că Mihail Hărdău, fost ministru al Educaţiei, este nemulţumit de faptul că Adrian Papahagi va candida la Cluj-Napoca pe listele Alianţei România Dreaptă, deşi acesta "nu a muncit nimic şi este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi", fost director al "Accademia di Romania" din Roma.

"Domnul senator Mihail Hărdău nu este de acord cu candidatura lui Adrian Papahagi în Colegiul 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaţilor, pe listele Alianţei România Dreaptă. Papahagi este susţinut de Fundaţia Creştin Democrată, iar domnul Hărdău a spus că este nemulţumit că se impune această candidatură deoarece Papahagi nu a muncit nimic, este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi, fost director al «Accademia di Romania» din Roma. Domnul Hărdău a spus că ar putea candida împotriva lui Adrian Papahagi, pe acelaşi colegiu, şi îşi va găsi o altă opţiune, dacă situaţia nu se schimbă. Domnia sa a precizat că nu îi plac fripturiştii şi că vrea să câştige colegiul în baza capitalului electoral pe care îl are, pentru a-l scoate din joc pe Papahagi şi a-l trimite pe acesta la Paris, unde şi-a făcut studiile", declarau sursele citate.

Potrivit acestora, Mihail Hărdău ar fi susţinut că decizia Alianţei România Dreaptă de a-l susţine pe Adrian Papahagi în Colegiul uninominal nr. 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaţilor este "o decizie strâmbă".

Mihail Hărdău îşi câştigase, la alegerile precendente, mandatul de senator în Colegiul nr. 1 Senat, care înglobează Colegiile 1 şi 2 pentru Camera Deputaţilor, iar la alegerile din iarnă ar fi vrut să candideze, potrivit surselor citate, în Colegiul 1 Cluj-Napoca, pe listele pentru Camera Deputaţilor.

Luni, senatorul PDL Mihail Hărdău a anunţat că nu doreşte să mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar şi nu şi-a depus dosarul pentru niciun colegiu uninominal la alegerile din 9 decembrie.

Mihail Hărdău a susţinut, într-un comunicat de presă transmis luni, că îşi menţine punctul de vedere conform căruia în Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputaţilor este normal să candideze un membru al PDL "care a participat şi contribuit în ultimii 10 ani la construcţia organizaţiei municipale şi judeţene din Cluj".

"Nu am intenţia, nu doresc şi nu mi-am depus dosarul de candidat pentru niciun colegiu parlamentar la alegerile parlamentare din 2012. Îmi menţin punctul de vedere că în Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputaţilor este normal să candideze un membru al PDL care a participat şi a contribuit în ultimii 10 ani la construcţia organizaţiei municipale şi judeţene din Cluj. Apreciez că interesele cetăţenilor din Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputaţilor pot fi reprezentate cel mai bine în competiţia alegerilor de către un candidat PDL care a demonstrat implicare şi dedicare totală permanentă în viaţa publică şi politică locală. Buletinul de Mănăştur în sine nu conferă acest statut", a afirmat Hărdău.

Hărdău a declarat, luni, că renunţă la o candidatură pentru un nou mandat de parlamentar şi că nu vrea să candideze sub sigla altui partid.

"Nu voi candida pentru nimeni, sub nicio formă. Renunţ să candidez pentru un nou mandat de parlamentar", a spus Mihail Hărdău.

Pe listele ARD Cluj pentru Camera Deputaţilor s-au înscris pentru a candida la alegerile din 9 decembrie, printre alţii, actualii deputaţi PDLDaniel Buda, Petru Călian și Adrian Gurzău, fostul consilier al premierului Emil Boc, Iuliu Păcurariu, consilierul judeţean Rareş Rusu, iar pentru Senat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe, sau liderul PDL Câmpia Turzii, Cristian Haiduc.

Listele ARD Cluj pentru alegeri trebuie finalizate până în 15 octombrie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite