Hainele la reducere, tot scumpe pentru clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ciuda reducerilor substanţiale, clujenii nu se înghesuie în magazine
În ciuda reducerilor substanţiale, clujenii nu se înghesuie în magazine

Magazinele din cele două malluri clujene fac reduceri între 10% şi 80% până în data de 15 ianuarie. În ciuda acestor oferte, vânzările nu au crescut aşa cum se aşteptau comercianţii. Pe de altă parte, clujenii susţin că deşi sunt la reducere hainele şi accesoriile sunt scumpe.

Majoritatea comercianţilor clujeni scot la bătaie reducerile în perioada sărbătorilor de iarnă. În ciuda reducerilor, vânzările nu au crescut substanţial. „Faţă de anul trecut, vânzările merg mult mai prost. De aceea am şi băgat reduceri. Acum lucrurile se mişcă puţin mai bine, dar nu cum ar trebui”, explică Falvia Şuhan, şef al magazinului „Benvenuti“, din Polus Center. „Hainele se vând ceva mai bine de când cu reducerile, dar nu extraordinar. Putem vinde bine într-o zi, iar următoarele trei să nu vindem nimic”, a spus Radu Andrea, vânzătoare la magazinul „Marik“ din Iiulius Mall.

Hainele cu preţuri reduse, tot scumpe

O parte dintre clienţii întâlniţi prin cele două malluri  consideră că în ciuda reducerilor preţurile rămân totuşi prea mari pentru posibilităţile lor. “Reducerile sunt, în principiu, minimum 20% şi maximum 50%. Mi se par ok, dar în general, reducerile mari sunt la magazinele mari, unde cu tot cu reduceri preţurile rămân cam scumpe”, explică Roxana Hedesiu, studentă în anul 2. De aceaşi părere este şi Anca Demian (37 de ani): ”Reducerile sunt ok, dar lucrurile care nu sunt reduse sunt foarte scumpe. Se găsesc şi lucruri ieftine, dacă se caută mai mult, dar cele de firmă rămân oricum super scumpe.”
Vitrinele din malluri „urlă“ de oferte

Ofertele din vitrinele magazinelor atrag atenţia clujenilor cu reduceri cuprinse între 10% şi 80%. Cele mai frecventate centre comerciale din Cluj-Napoca, Iulius Mall şi Polus Center, pun la dispoziţia clujenilor  o gamă variată de haine, de încălţăminte şi de accesorii.

Palton la 99,9 lei 

Magazinul „Orsay”, din Centrul Comercial Polus Center, oferă până la 31 decembrie, reduceri cuprinse între 10 şi 70%. Astfel, un palton vândut iniţial la preţul de 219 lei ajunge la preţul de 99,9 lei. În acelaşi magazin, rochiile de seară cu preţurile iniţiale de 129 lei sau 139 lei pot fi achiziţioante cu 69,9 lei. Preţurile la bluze încep de la 34,9 lei şi ajung până la 69,9 lei. Pantalonii se vând cu preţuri care variază între 22,9 lei şi 89,9 lei. Tot în Polus Center, la magazinul “New Yorker”, la articolele de sezon sunt reduceri cu până la 80%. Astfel, o geacă cu care costa 219 lei a ajuns la 129 de lei, iar un pulover cu 109 lei a scăzut la preţul de 89,9 lei. În privinţa articolelor de încălţăminte, magazinul “Benvenuti” pune în joc reduceri cuprinse între 20 şi 40%. Aşadar, o pereche de botine din piele au scăzut de la preţul de 359 de lei la 215 lei, iar o pereche de cizme din piele poate fi achiziţioantă acum cu 239 de lei, faţă de preţul iniţial de 499 de lei.

Reducere în funcţie de numărul de la picior

Pentru cei care sunt în căutare de hainel elegante, magazinul “Marik”, din cadrul Centrului Comercial Iulius Mall, face reduceri între 10 şi 30%. Prin urmare, gecile de bărbaţi scad de la preţul de 349 de lei la preţul de 384 de lei, iar scurtele tip sacou pentru dame au ajuns de la 399 de lei la 290 de lei.
Acelaeaşi tipuri de haine se pot cumpăra şi de la magazinul “Nichi”, unde datorită reducerilor de până la 50%, sacourile ajung de la preţul de 250 lei, la 150 lei.

Tinerii în căutare de haine casual, pot apela la magazinul “Broadway New York City Fashion”, de unde îşi pot achiziţiona jeanşi cu preţ redus de la 129 de lei, la 77 de lei sau pulovere care se vând cu 160 lei, faţă de preţul iniţial de 189 lei. În ceea ce priveşte articolele de încălţăminte, magazinul “Il Passa” le oferă clujenilor posibilitatea de a alege între două oferte. Una dintre ele, numită “Mărimea Contează”, le oferă clienţilor o reducere în funcţie de numărul pe care îl poartă la picior, iar cealaltă constă într-o reducere de 30%. Aşa se face că o pereche de cizme care iniţial costa 799 de lei, se poate cumpăra cu 559 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite