Haine de criză la Universitatea de Arte şi Design Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colecţiile au fost prezentate de manechinele Transilvania Fashion
Colecţiile au fost prezentate de manechinele Transilvania Fashion

Una dintre colecţiile prezentate aseară de studenţii din ultimul an ai secţiei de design vestimentar din cadrul UAD Cluj a avut la bază colecţii anterioare, reşapate şi accesorizate. Coordonatoarea colecţiei, Elena Basso-Stănescu, a pus faptul pe seama crizei economice.

28 de studenţi în anul III la Universitatea de Artă şi Design (UAD), secţia de arte textile şi design vestimentar şi-au prezentat, aseară, creaţiile vestimentare, într-o galerie de artă amenajată la etajul III al magazinului Central.

Spectacolul a început cu prezentarea unor creaţii ce preced sezonul vară 2010, „Untitled Whites”. Sacouri tăiate asimetric, rochii vaporoase, pantaloni de in, accesorizate cu pantofi şi cizme argintii şi gri au dominat colecţia. Colecţia a avut la bază procesul de reconstrucţie al sacoului şi pantalonului. „Materialele susţin, un mix de sofisticat şi rustic, unde lâna, inul, bumbacul, mătasea naturală convieţuiesc”, a explicat Elena Basso-Stănescu, decanul Secţiei de design vestimentar din cadrul UAD şi coordonatoarea colecţiei.


A doua parte a prezentării s-a axat pe o colecţie plină de imaginaţie, ce a întrunit un colaj vestimentrar din piese ale studenţilor deja create cu un styling adresat publicului elitist, sub denumirea „Restyle, Recycle, Remake”.

„Luând în considerare această perioadă de criză, studenţii au folosit ce aveau în colecţia anilor trecuţi, adăugând accesorii, încălţăminte, hairstyling”, spune Elena Bass-o-Stănescu. Tot aseară s-a inaugurat şi noua  Galerie de Artă de la etajul al treilea al magazinului Central, unde în prezent poate fi vizitată o expoziţie a studenţilor de la secţia de pictură.



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite