Hai la o cafea cu studenţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Gheorghe se implică în campania "Hai la o cafea!"
Florin Gheorghe se implică în campania "Hai la o cafea!"

Studenţi şi masteranzi vând de azi ceai şi cafea pe holurile faculăţilor, iar banii adunaţi vor ajunge la colegii lor orfani. Unul dintre „vânzători“ este Florin Gheorghe, orfan la rândul său, ajuns masterand la Psihologie. 

Nu a avut şansa de a creşte aproape de dragostea şi sprijinul celor care i-au dat viaţă. Florin Gheorghe, acum în vârstă de 34 de ani, a fost abandonat de părinţii lui încă din maternitate. A crescut într-un orfelinat din judeţul Alba, însă nu s-a dat bătut.

Sprijinit şi încurajat de oameni cu stare din Alba-Iulia, s-a înscris la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din oraş. „Un fost pedagog m-a încurajat să-mi depun dosarul şi am făcut foarte bine, pentru că asta era singura mea şansă să reuşesc în viaţă, să studiez. Nu mă credeam în stare, sincer. Ca orfan, doream să mă implic în proiecte de asistenţă socială şi nu mi se dădea credit. Mă vedeau că sunt de la casa de copii şi nici nu mă băgau în seamă“, îşi aminteşte Florin.

A reuşit să-şi finalizeze studiile ajutat de oamenii care au crezut în el şi care i-au dat o nouă şansă. Nu a renunţat, însă, la visul lui: acela de a deveni psiholog. Iar anul acesta, albaiulianul a fost admis la master în cadrul Facultăţii de Psihologie a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj.

„Sunt obişnuit cu puţin”

La Cluj, Florin trăieşte din ajutorul social pe care-l primeşte din partea universităţii, dar şi din micile „cadouri“ financiare, primite de la colegi sau profesori. „Primesc ajutor social cam 300 de lei pe lună şi bonuri de masă. În plus, beneficiez de cazare gratuită, din partea universităţii. Dar nu mă plâng, dacă nu-i aveam nici pe aştia, era dezastru“, spune masterandul.

Chiar dacă pentru unii colegi de-ai săi 300 de lei înseamnă o ieşire într-un club şi o sesiune de shopping, Florin a reuşit să-şi administreze banii astfel încât să-i ajungă pentru o lună întreagă.

„Din cauza sistemului, am învăţat să pun deoparte. Sunt obişnuit cu puţin, deci nu mă plâng. Pot doar să le mulţumesc celor care mă ajută, fără de care nu aş fi reuşit să studiez“, mai spune Florin.

Tânărul recunoaşte că la început i-a fost greu să-i înţeleagă şi să-i ierte pe cei care l-au abandonat, acum, însă, îşi doreşte să-şi poată ajuta financiar părinţii. „Cum eu am fost ajutat, aşa vreau să ajut şi eu pe alţii. Vreau să reuşesc în timp să-mi pot ajuta eu părinţii care mi-au dat viaţă. Au o situaţie socială dificilă“, a conchis masterandul.

Pentru studenţii orfani

Masteranzii Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş- Bolyai (UBB) au demarat azi cea de-a patra ediţie a campaniei „Hai la o cafea!“. Banii obţinuţi din vânzarea de ceai şi cafea vor fi folosiţi pentru ajutorarea a 16 studenţi orfani.

Campania se desfăşoară până în 9 decembrie,  la sediul central al UBB, la Facultatea de Drept şi la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice Administrative şi ale Comunicării.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite