Cluj: „Gurul“ scepticismului mondial s-a distrat pe cinste la Cluj (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: „Gurul“ scepticismului mondial s-a distrat pe cinste la Cluj (GALERIE FOTO)
Cluj: „Gurul“ scepticismului mondial s-a distrat pe cinste la Cluj (GALERIE FOTO)

Scriitorul american Michael Shermer a postat pe internet poze cu Grădina Botanică şi cu Catedrala Ortodoxă din oraş. Intelectualul s-a pozat cu iPhone-ul în cele mai cunoscute locuri pentru turişti. Despre Grădina Botanică a spus că nu a văzut aşa ceva în Europa, iar despre Catedrală – „Stai în picioare, ca la un concert Springsteen”.

Celebrul scriitor american fondator al „The Skeptics Society“ a fost prezent, la sfârşitul săptămânii trecute, în Cluj-Napoca, de unde a plecat cu câteva amintiri. Michael Shermer a postat pe internet câteva fotografii pe care le-a făcut în oraşul de pe Someş cu iPhone-ul. Printre acestea se numără ilustrate surprinse în Catedrala Ortodoxă şi în serele din Grădina Botanică „Alexandru Borza”.

Vezi aici ce imagini a surprins Michael Shermer cu telefonul său

A transpirat în Grădina Botanică

„Încălzirea globală este reală... în interiorul grădinii botanice. Am transpirat ca Bernie Madoff  (autorul uneia dintre cele mai mari fraude financiare din lume, n.r.) în închisoare”, precizează Michael Shermer, în descrierea unei fotografii în care apare şi el, în incinta serei mari a Grădinii Botanice.

Vineri, Michael Shermer a fost prezent la Cluj, unde a prezentat, la Facultatea de Studii Europene, cartea „De ce cred oamenii în bazaconii?”. După evenimentele organizate de Universitatea „Babeş-Bolyai”, intelectualul a dorit să viziteze oraşul.

„Cine vine în Cluj ce vrea să viziteze? Grădina Botanică. A mers acolo vineri”, ne-a spus directorul grădinii, Vasile Cristea.
Shermer a rămas impresionat. „A spus că a găsit o grădină cum nu a mai văzut în Europa”, a mai spus directorul Grădinii Botanice. În opinia , intelectualul american este cel mai spectaculos în domeniul său în ceea ce priveşte discursurile.
La Catedrala Ortodoxă, ca la concert

Directorul Vasile Cristea a cunoscut pe îndelete programul americanului, care a vrut să vadă şi cum arată o catedrală ortodoxă. Astfel, Michael Shermer a ajuns la Catedrala Ortodoxă din Piaţa Avram Iancu, unde a făcut câteva poze.  Nu s-a abţinut de la comentariile amuzante. „Catedrala e mult mai sobră decât cele catolice. Nu există prea multe scaune. Stai în picioare, ca la un concert Springsteen”, a subliniat americanul. Intelectualul a părăsit ţara sâmbătă, după o zi şi două nopţi petrecute în Cluj-Napoca.

Cine este Michael Shermer

Redactor al revistei americane „Skeptic“, fondator al „The Skeptics Society“, americanul scrie lunar şi pentru revista Scientific American, fiind, totodată, profesor adjunct la Universitatea Claremont. De asemenea, el este autorul a 16 cărţi, printre care „De ce cred oamenii în bazaconii” (despre pseudo-ştiinţă, superstiţii şi confuzii ale timpului nostru) şi „De ce contează Darwin, argumente împotriva designului inteligent” (în care arată că mai multe ramuri ale ştiinţei converg pentru a susţine evoluţia şi că designul inteligent nu este o teorie ştiinţifică).

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite