Cluj: Gripa porcină, „materie” nouă la o şcoală din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca nu sunt doar verificaţi de profesori, care încearcă să afle în fiecare dimineaţă dacă tinerii prezintă simptomele noului virus, ci sunt şi informaţi cu privire la gripa porcină.

Gripa porcină a fost luat în serios de profesorii clujeni, deşi unii elevi consideră că vâlva creată în jurul acestui subiect este exagerată.

Monica Bota, profesoară de biologie în cadrul instituţiei de învăţământ, a pregătit mai multe materiale informative despre gripa porcină, care le sunt oferite elevilor în clasă şi asupra cărora se discută. „În fiecare dimineaţă, profesorii îi întreabă pe elevi dacă au dureri de cap sau orice ar putea reprezenta simptomele gripei, iar profesoara noastră de biologie chiar şi discută cu elevii la clasă pe această temă. A pregătit chiar şi materiale informative în privinţa acestui subiect”, ne-a povestit Marinela Zamfir, directoarea liceului.

Elevii, însă, încearcă să se amuze pe această temă, ba chiar să considere că se exagerează. „Noi am cerut să ni se vorbească la clasă despre gripa porcină, asta mai mult ca să treacă repede ora”, ne-a spus Alex Don, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”.

Un alt coleg al său, Radu Şomlea, consideră că se face prea multă vâlvă în jurul subiectului, iar gripa porcină nu este decât o gripă normală. De aceeaşi părere este şi profesorul lor de chimie, care consideră că se vorbeşte prea mult despre virus, vaccin şi pandemie. „Nu înţeleg de ce atâta nebunie. Gripa asta nu e cu nimic mai rea decât o gripă normală. Şi asta e trecătoare”, a precizat profesorul Liviu Olenic.

Directoarea instituţiei a precizat că nu au fost cazuri pozitive de gripă porcină, iar că unii copii vin chiar răciţi la şcoală, deoarece „ nu vor să stea acasă pentru că se plictisesc”. „Dimineaţa îi testăm, iar în cazul în care prezintă simptomele îi trimitem la cabinetul medical al liceului, unde se izolează, după care contactăm părinţii”, a explicat directoarea Marinela Zamfir.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite