Grevă la Finanţe Cluj: „Colectăm taxe de la toţi ca să aibă guvernanţii de unde să fure“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii s-au adunat în curtea instituţiei. Foto: Caius Raţiu
Angajaţii s-au adunat în curtea instituţiei. Foto: Caius Raţiu

Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Cluj au ieşit din birouri, în această după-amiază, pentru a protesta din cauza salariilor mici. Funcţionarii publici au întrerupt lucrul şi nu mai lucrează cu cetăţenii.

Scăderea salariilor şi neîncasarea stimulentelor pe ultimele două luni au determinat angajaţii să înceteze lucrul şi să înceapă un protest.

„Azi nu mai lucrăm. Ghişeele sunt închise şi am ieşit cu toţii în curte pentru a protesta. Avem cele mai mici salarii dintre bugetari. Ni s-a promis că vor fi negocieri, dar nu au fost. Noi, prin meseria noastră, strângem bani la buget ca să aibă guvernanţii de unde fura“, a declarat Ilie Rostogol, şeful sindicatului liber al salariaţilor Finanţe Cluj.

Potrivit acestuia, în curtea instituţiei s-au strâns toţi cei 200 de angajaţi ai Finanţelor. „Salariile sunt sub 700 de lei majoritatea, iar în unele cazuri se ajunge şi la 400 de lei. Ce să faci cu banii aceştia în ziua de azi?“, a mai adăugat liderul de sindicat.

Dragoş Târziu (61 de ani) are salariul de 1.260 de lei, după zeci de ani de experienţă. „Am salariul atât cât îl aveam în vremea în care eram stagiar. În 1972 aveam 1.300 de lei, acum am 1.260 de lei“, ne-a spus acesta. „Voi continua să protestez atât cât vrea Boc să o fac“, a completat funcţionarul.

Dragoş Târziu
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite