Grevă generală la Ursus din cauza salariilor - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii fabricii de bere din Cluj ameninţă conducerea cu greva generală. Marţi, în semn de protest, aceştia au oprit producţia timp de două ore. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Cluj a amendat cu 10.000 de lei firma Dorna pentru că a distribuit lapte cu muşte elevilor clujeni.

Angajaţii din Cluj ai producătorului de bere Ursus Breweries vor intra în grevă generală dacă reprezentanţii companiei le vor refuza creşterile salariale cerute. Conflictul este legat de ultima negociere, când conducerea a trecut cu vederea refuzul angajaţilor clujeni de a semna contractul colectiv. 
Salariaţii Ursus Breweries Cluj vor să recurgă la grevă generală, dacă reprezentanţii companiei controlate de SABMiller vor refuza renegocierea contractului colectiv de muncă, ţinând cont de creşterile salariale cerute de aceştia. Ziua de Cluj


Doar „crema” străinilor va munci la Cluj
AJOFM va da autorizaţie doar pentru posturile care nu pot fi acoperite de clujeni. Dintre cei 8.000 de străini care vor primi autorizaţii de muncă permanentă sau temporare pentru 2010 în România, Clujul vrea să aleagă doar spuma, păstrînd locurile în care există forţă de muncă în teritoriu, pentru clujeni. În judeţ sînt aşteptaţi specialişti în domenii cu care piaţa locală nu este familiarizată, cîţiva sportivi şi investitori. Dacă pe piaţa forţei de muncă din Cluj în 2008 era un deficit de circa 4.000 de persoane, în 2010, din cauza creşterii impresionante a numărului de şomeri, în judeţ sînt aşteptaţi foarte puţini străini, iar aceia vor fi aleşi „pe sprînceană”. În cazul în care se solicită autorizaţii de muncă pentru potenţiali angajaţi pe posturi pentru care există forţă de muncă disponibilă în teritoriu, cererea angajatorilor ar putea fi refuzată imediat. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) a procedat aşa în cazul unei firme subcontractoare pentru Bechtel, care a încercat aducerea în zonă a mai multor cetăţeni turci în urmă cu cîteva luni. Foaia Transilvană


Bonus de larve si musculite pe cutiile de lapte

Citeva cutii sparte de lapte au deteriorat intreg lotul de produse care urma sa ajunga la elevii Liceului de muzica.Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Cluj a amendat cu 10.000 de lei firma Dorna, care distribuie laptele in toate scolile din judet in cadrul programului "Laptele si Cornul". Monitorul de Cluj.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite