UPDATE: Protestul de la Salina Ocna Dej a încetat. Sindicaliştii şi conducerea spun că rezolvarea nemulţmirilor se face pe cale amiabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deoarece nu şi-au primit  banii promişi pentru orele suplimentare lucrate în decembrie, în timpul sărbătorilor, peste 200 de angajaţi de la Salina Ocna Dej din judeţul Cluj refuză să intre la lucru, informează Mediafax.

UPDATE: Potrivit liderului de sindicat Marcel Bote, acesta a fost un protest spontan. „Se rezolvă pe cale amiabilă, prin discuţii“, a precizat Marcel Bote.  Directorului economic al Salinei, Maria Cucolaş, a declarat că a existat o întâlnire ad-hoc între conducera unităţii şi reprezentanţii sindicatului, unde au fost prezentată situaţia economică.

Potrivit directorului economic, în luna decembrie Salina Dej a realizat o depăşire a planului propus cu 42%. Minerii ar fi trebuit să primească, pentru orele suplimentare prestate în luna decembrie o sumă cu 50% mai mare, însă până la această oră au primit doar 10%. Potrivit conducerii Salinei, restul banilor ar urma să fie primiţi până în data de 17 a acestei luni.

În acest moment, tura de zi a intrat în mină şi au reluat programul de muncă. Salina Ocna Dej are în prezent 390 de angajaţi.

Muncitorii de la salină s-au adunat în curtea unităţii, joi dimineaţa, cei din schimbul de noapte refuzând să mai plece acasă, iar cei din schimbul de dimineaţă refuzând să înceapă lucrul.

"Suntem nemulţumiţi că nu am luat banii promişi pentru activitatea desfăşurată şi pentru orele suplimentare din luna decembrie dinaintea sărbătorilor de iarnă. Ni s-au promis 60% în plus la salariu, dar nu am primit niciun ban. Am încărcat sute de tiruri cu sare care era folosită la lucrări de deszăpezire şi trebuia să fim recompensaţi pentru asta ", a declarat un angajat al Salinei Ocna Dej, citat de agenţia de presă.

Conducerea sindicatului şi cea a societăţii negociază o soluţie pentru încetarea conflictului spontan de muncă.

Salina Ocna Dej face parte din Societatea Naţională a Sării S.A., fiind organizată ca sucursală a acesteia. Obiectul de activitate al Salinei Ocna Dej este extragerea, prepararea şi comercializarea sării.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite