Grădiniţe noi în centrul oraşului şi în Someşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două grădiniţe şi o creşă ar putea fi construite din bugetul local, a anunţat, luni, primarul Radu Moisin. În şedinţa de Consiliu local din această săptămână pe ordinea de zi se vor afla aceste două proiecte spre aprobare.

Grădiniţa şi creşa nouă din centru ar urma să fie pe strada Moţilor nr. 58, iar valoarea totală estimată a acestui proiect de investiţii se ridică la suma de 5.452.412 lei (fără TVA), din care 4.579.430 reprezintă construcţia şi montajul.

Suprafaţa totală a terenului pe care va fi realizată această investiţie este de 6.450 mp. Construcţia va avea patru corpuri. Grădiniţa va avea şapte săli de grupe (175 de locuri), săli de mese, vestiare, grupuri sanitare, bucătarie sau bloc alimentar. Creşa va avea patru săli de joacă (80 de locuri), patru dormitoare, vestiare, grupuri sanitare, săli de mese, bloc alimentar şi bucătarie. Prin această investiţie se vor crea alte 255 de locuri noi în instituţii de îngrijire preşcolară în Cluj-Napoca.

Copiii din Someşeni vor începe anul şcolar în grădiniţă şi creşă nouă

De asemenea, în acest moment este pe ultima sută de metri construcţia grădiniţei Aşchiuţă (fostă Neghiţă) de pe strada Traian Vuia nr. 87. Investiţia a fost demarată de Primăria municipiului Cluj-Napoca în luna iulie 2011, în urma licitaţiei publice, şi a inclus pe de o parte demolarea vechii clădiri a grădiniţei - aflate în stare avansată de degradare şi construirea unui alt imobil, care să permită de această dată, atât funcţionarea unei grădiniţe, dar şi a unei creşe. Executantul lucrărilor este societatea Construdava S.R.L, valoarea investiţiei fiind ce  2.354.490 lei, iar termenul de executie de 8 luni. 

Spaţiul destinat grădiniţei va oferi, printre altele, o sală multifuncţională şi o sală pentru gimnastică. Etajul va găzdui cele patru săli de grupă, cabinetul psihologic, cabinetul pentru logoped, vestiarul educatoarelor, cabinet multimedia, sala de mese, un cabinet metodic şi un depozit material didactic. Spaţiul destinat creşei va avea două săli de grupă şi două dormitoare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite