Gore, interlopul care a înjunghiat un brancardier la Urgenţe, rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Cluj au prelungit, astăzi, cu 30 de zile mandatul de arestare în cazul interlopului Marius David, zis Gore, cercetat după ce a înjunghiat un brancardier de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au cerut, marţi, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare în cazul lui Marius David, zis Gore, cercetat după ce a înjunghiat un brancardier de la UPU Cluj, întrucât mandatul urma să expire miercuri. Azi dimineaţă, judecătorii Tribunalului Cluj au admis cererea procurorilor şi au dispus prelungirea mandatului de arestare pentru încă 30 de zile în cazul lui Marius David, astfel că acesta rămâne în arest, informează Mediafax. Decizia poate fi atacată cu recurs, acesta urmând să fie judecat de Curtea de Apel Cluj.

Avocaţii lui Marius David au prezentat în instanţă un raport medico-legal din care rezultă că brancardierului nu i-a fost pusă viaţa în pericol. Pe baza acestui act, apărătorii au cerut schimbarea încadrării juridice din tentativă de omor în vătămare corporală. Conform raportului de expertiză medico-legală emis de IML Cluj, leziunile produse brancardierului au necesitat între 55 şi 58 de zile de îngrijiri medicale, dar nu i-au pus în pericol viaţa.

Lui Gore i-a fost făcută şi o expertiză psihiatrică, iar primele concluzii arată că acesta a avut discernământ atunci când l-a atacat pe brancardier. Chiar şi în aceste condiţii, avocaţii lui David susţin că vina pentru cele petrecute nu este doar a acestuia. Judecătorii urmează să se pronunţe asupra cererii de schimbare a încadrării juridice.

Marius David a fost arestat, în 10 august, pentru 29 de zile, de Tribunalul Cluj, sub acuzaţia de tentativă de omor calificat după ce a înjunghiat un brancardier de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj. Incidentul a avut loc în 9 august, iar Marius David, zis Gore, a dispărut de la locul faptei, fiind prins ulterior în curtea Spitalului TBC din Cluj-Napoca, după care a fost dus la audieri. În urma incidentului, brancardierul a fost operat, starea acestuia de sănătate fiind stabilă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite