Giurgiu:E posibil să candidez la alegeri pe listele USL Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircia Giurgiu
Mircia Giurgiu

Deputatul PSD Mircia Giurgiu afirmă că ar putea candida pe listele USL pentru un nou mandat de deputat în Colegiul nr. 1 din Cluj-Napoca, însă preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, spune că filiala judeţeană nu sprijină candidatura lui Giurgiu.

"Este posibil să candidez la alegerile parlamentare pe listele USL Cluj, în Colegiul nr. 1 Cluj-Napoca. Înţelegerea cu cei de la PSD a fost să candidez în acest colegiu după ce m-am înscris în acest partid. Decizia privind candidatura mea va aparţine conducerii centrale şi organizaţiei judeţene Cluj a PSD. Sunt lideri de la PSD Cluj şi de la PNL Cluj care mi-au promis că mă sprijină şi mi-au dat asigurări în acest sens. Dacă nu voi fi susţinut pentru Colegiul nr. 1, mă retrag şi nu voi candida pentru un alt colegiu, ci mă voi întoarce să lucrez la tipografie, de unde am intrat în politică, şi la munca sindicală", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, deputatul Mircia Giurgiu, potrivit Mediafax.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a spus însă că filiala judeţeană nu sprijină candidatura lui Mircia Giurgiu. "Nu susţinem candidatura lui Mircia Giurgiu pentru Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 1. Motivele sunt mai multe şi ţin de faptul că la alegerile locale domnul Giurgiu nu s-a alăturat construcţiei noastre pentru Primăria Cluj-Napoca, în sensul că nu a renunţat la candidatura pentru Primărie şi să susţină candidatul USL, Marius Nicoară.

De asemenea, nu putem susţine un politician care a trecut prin două partide, iar acesta să intre în Parlament în dauna unui membru al PSD care a activat ani de zile pentru filiala clujeană", a spus Lăpuşan. El a adăugat că decizia finală în ceea ce priveşte candidatura lui Giurgiu va aparţine conducerii centrale a PSD. "În mod normal, toţi candidaţii USL trebuie să fie cunoscuţi până în 17 octombrie, când are loc lansarea tuturor candidaţilor", a precizat liderul PSD Cluj. Mircia Giurgiu a candidat, în 2008, în Colegiul nr. 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaţilor pe listele PDL.

El a câştigat cu 12.580 de voturi (48,42 la sută). În martie 2011, Giurgiu a fost exclus din PDL şi a activat ca deputat independent. Marţi, Giurgiu a anunţat, în plenul Camerei Deputaţilor, că va activa în cadrul grupului parlamentar al PSD.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite