Clujul dărâmă garajele pentru a construi parkinguri de cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea clujeană şi-a propus ca în locul garajelor de pe lângă blocuri să fie înălţate parkinguri sau să se amenajeze parcări. În cartierul Gheorgheni s-a dărâmat, astăzi, ultimul din cele peste o sută de garaje de pe aleea Băişoara, unde urmează să fie construit un parking de 354 de locuri.

Parkinguri în loc de garaje e noua tendinţă în Cluj-Napoca în materie de locuri de parcare. Municipalitatea a anunţat că planul este de a dărâma toate locurile acoperite de adăpostire a maşinilor de pe suprafaţa oraşului. „Ideea e să se renunţe de tot la garaje şi să se construiască parkinguri sau parcări. Acolo unde spaţiul nu va permite construirea unuia vor fi amenajate parcări în aer liber“, a spus Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Implementarea planului a început anul trecut, când Primăria a decis dărâmarea unor garaje de pe strada Fabricii pentru a face loc noului parking de cartier construit în acea zonă.

Gheorgheniul a scăpat de 104 garaje

Muncitorii firmei Construdava, care a câştigat licitaţia de construire a celui de-al treilea parking de cartier, pe aleea Băişoara, au început, azi, împrejmuirea zonei unde urmează să fie ridicată construcţia. Cetăţenii care aveau închiriate garaje în zonă au fost somaţi de Primărie să golească spaţiile, după care acestea au fost dărâmate. Azi a fost pus la pământ ultimul garaj.

„Noi aveam închiriate aceste spaţii şi părerea mea e că mai bine se face parking. Am o grădină, iar rămăşiţele nu le ducem la fier vechi, le voi lua eu şi îmi voi amenaja acolo un garaj. Desigur că voi primi un loc de parcare şi în parking“, a spus unul din locatari şi chiriaşul ultimului garaj dărâmat de pe aleea Băişoara, care a refuzat să îşi facă publică identitatea.

Construirea noului parking va costa 4,67 milioane de lei, iar firma care a câştigat contractul va amenaja şi peste trei mii de metri pătraţi de spaţiu verde în jurul acestuia, potrivit proiectului.

„Ideea e să se renunţe de tot la garaje şi să se construiască parkinguri sau parcări”, Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primărie

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite