Gâlceavă în USL la Cluj: PNL şi PSD Cluj se ceartă pentru un fotoliu de deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filialele judeţene clujene ale PSD şi PNL îşi dispută candidatura în Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaţilor, situat în Cluj-Napoca, în condiţiile în care ambele formaţiuni au nominalizat persoane care să fie înscrise în cursa electorală pentru alegerile din 9 decembrie. Decizia finală va fi luată la Bucureşti.

Preşedintele PNL Cluj-Napoca, Manuel Chira, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că organizaţia pe care o conduce a stabilit câte trei candidaţi pentru Colegiile nr. 2 şi 3, care ar reveni PNL, iar Delegaţia Permanentă a PNL Cluj va stabili, duminică, numele candidatului. "PNL Cluj-Napoca a aprobat, marţi, o rezoluţie prin care a nominalizat câte trei persoane ca potenţial candidaţi pe Colegiile nr. 2 şi 3 din Cluj-Napoca. Aceste propuneri vor fi supuse analizei Delegaţiei Permanente a PNL Cluj, care va decide, duminică, numele celor doi candidaţi pentru respectivele colegii. Cele două colegii au revenit PNL în urma unor discuţii la nivel central în USL. Noi vrem să mergem înainte în alianţă, nu vrem să fim o piedică, însă dorim să se respecte ce a fost atribuit la nivel naţional, nu vrem să începem alte negocieri", a spus Chira.

Ioan Petran sau Aurelia Cristea
Potrivit acestuia, pentru Colegiul nr. 2 Cluj-Napoca nominalizările PNL Cluj-Napoca sunt Manuel Chira, Valentin Lungu şi Cosmin Ardelean, iar pentru Colegiul nr. 3 - Ioan Petran, Mircea Puşcă şi Giacomo Dreoni. La rândul său, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că social-democraţii o susţin pentru Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaţilor pe Aurelia Cristea, vicepreşedinte al PSD Cluj. "Eu sper că va fi desemnat candidatul nostru din partea PSD, Aurelia Cristea, iar conducerea centrală a USL va accepta ce am propus noi. Colegiul nr. 3 este al PSD", a spus Lăpuşan.

Nicoară: conducerea centrală va decide
La rândul său, preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că la negocierile purtate la Bucureşti de conducerea USL s-a stabilit că PNL primeşte Colegiul nr. 3 de la Camera Deputaţilor, dar, ulterior, PSD a contestat acest lucru. "Urmează să se decidă de conducerea centrală cine va avea candidat pe Colegiul nr. 3, PNL sau PSD", a spus Nicoară.  În urma împărţirii iniţiale în USL, social-democraţilor clujeni le reveneau Colegiile nr. 1, 4, 6 şi 7 pentru Camera Deputaţilor, iar la Senat Colegiile nr. 1 şi 4.
De cealaltă parte, PNL urma să îşi nominalizeze candidaţi în Colegiile nr. 2, 3, 5, 8, 9 şi 10, iar la Senat în Colegiile 2 şi 3. Şi situaţia Colegiului nr. 1 pentru Camera Deputaţilor este neclară, în condiţiile în care PNL susţine că acesta revine PSD, dar liderii PSD susţin că este al liberalilor, în condiţiile în care PSD susţine un candidat în Colegiul nr. 3. Liberalii clujeni susţin că în Colegiul nr. 1 de la Camera Deputaţilor ar putea candida deputatul Mircia Giurgiu, recent intrat în PSD, candidatură care nu este susţinută, însă, de PSD Cluj. La alegerile din 2008, Colegiul nr. 3 a fost câştigat de Petru Călian (PDL), iar în urma unor analize ale USL a rezultat că acesta este al treilea eligibil la nivelul municipiului Cluj-Napoca pentru alianţă, în ordine după Colegiile nr. 6 (zona Dej) şi 5 (zona Gherla).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite