Găini chinezeşti uriaşe şi porumbei cu gât golaş „au defilat“ la Expo Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii au putut admira şi, după caz, şi cumpăra animale de rasă din curtea Expo Transilvania. Acolo, crescători de păsări, câini şi iepuri de rasă din întreg judeţul şi-au expus exemplarele pe care le-au vândut de la 25 până la 400 de lei.

Zeci de exemplare de porumbei şi găini de rasă au făcut deliciul clujenilor ce au trecut ieri pe la Expo Transilvania. Acolo, atât cei mari, cât şi cei mici, au putut vedea găini chinezeşti uriaşe din rasa Cochinchina Galben, iepuri, câini, dar şi porumbei din rasele Voiajor Alb , Creţ Francez, Voltat, Roller, King, Zburător Gât Golaş Românesc.

Păsări şi animale de rasă la Expo Transilvania

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA CE S-A VÂNDUTLA EXPO TRANSILVANIA

O pereche de porumbei s-a vândut cu 50 de lei. Căţeluşii de şase săptămâni s-au vândut şi cu 400 lei, şi cu 200 lei. „Mai am doi pui din rasa Bichon Havanez pe care îi dau cu 400 de lei bucata. Porumbeii îi dau şi la 25 lei şi 50 de lei bucata", spune Iosif Rus, un crescător clujean. Tot cu 50 de lei, însă perechea, a vândut şi crescătorul de porumbei Laurenţiu Irimiaş. El mai zice că porumbeii îi vinde foarte ieftin şi că în străinătate un astfel de exemplar costă 50 de euro.

Găinile de rasă s-au dat cu preţuri între 100 şi 150 de lei. „Cocoşii din rasa Cochinchina Galben costă 150 de lei, iar găinile, 100 lei. Un cocoş poate ajunge la maturitate la 5,5 kg, iar o găină, la 4,5 kg. Exemplarele pe care le-am adus sunt încă pui", afirmă Dan Szilagy din Gherla.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite