GALERIE FOTO Clujul, răpus de furtună. Brazi rupţi şi copaci scoşi din rădăcini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O furtună care nu a durat mai mult de 10 minute a devastat oraşul în mai multe zone. Un acoperiş a fost rupt, un copac din centru a fost scos din rădăcini şi mai mulţi brazi au fost rupţi de vântul puternic. A căzut şi grindină.

Clujenii au surprins zeci de imagini cu ravagiile făcute de furtună în oraş. Pe internet au fost postate fotografii cu copaci scoşi din rădăcini, acoperişuri rupte sau brazi puşi la pământ.

FOTOGALERIE: Furtună devastatoare în Deva: acoperișul unui hotel s-a prăbușit, smuls de vijelie

UPDATE 1: Un acoperiş a căzut lângă Teatrul Naţional, pe strada Dorobanţilor şi pe strada 6 Martie. Copaci căzuţi, de asemenea, pe strada Observatorului, Kogălniceanu (vezi foto cu copacul smuls din rădăcini), Câmpia Turzii şi Scărişoara, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Copacul căzut pe Kogălniceanu. Foto: Ovidiu Hiticaş. CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO

image

UPDATE 2: Potrivit reprezentanţilor Centrului Regional Meteorologic Transilvania Nord, grindina care a căzut a fost de 11 milimetri, iar vântul a suflat cu 50 de kilometri pe oră. În momentul de „vârf“ al furtunii a căzut o cantitate de apă de 10 litri pe metru pătrat.


image

UPDATE 3: Inundaţii pe strada Păltiniş nr. 8, Cuza Vodă nr. 16, copac căzut pe strada Republicii nr. 41, acoperişuri căzute pe străzile Iuliu Maniu nr. 30 şi Dorobanţilor intersecţie cu strada Piteşti, mai informează ISU Cluj. De asemenea, acoperişul Liceului pentru Deficienţi de Auz a fost afectat.

De asemenea, ploaia torenţială, însoţită de grindină, a inundat mai multe străzi din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, iar vântul puternic a doborât mesele, scaunele şi umbrelele teraselor de pe Bulevardul Eroilor. Furtuna a izbucnit în Cluj-Napoca în jurul orei 16.00.

UPDATE 4: Furtuna care s-a abătut asupra Clujului în această după-amiază va rămâne mereu în memoria Ilonei Toth, de 91 de ani, de pe strada Cuza-Vodă. Jumătate din acoperişul imobilului în care locuieşte a fost luat pe sus de vânt şi aruncat peste cealaltă parte, rămasă la locul ei. Apa a început să curgă din tavan în tot apartamentul.

"Am venit de urgenţă şi am luat-o pe bunica pentru că era să se prăbuşească tavanul peste ea", a declarat Szalahan Suzana, nepoata bătrânei. Din fericire, bătrâna avea asigurare de locuinţă făcută în urmă cu doar câteva zile.

Click pe poze pentru fotogalerie:

image

Trimite-ne fotografia ta pe ardeal@adevarul.ro

Citeşte şi:

Cod galben în vestul ţării! Vezi cum s-a transformat Timişoara în "Mica Veneţie" acum un an! GALERIE FOTO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite