Cluj: Furnizarea căldurii a ajuns la parametri normali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Furnizarea căldurii a ajuns la parametri normali
Cluj: Furnizarea căldurii a ajuns la parametri normali

La zece zile de când Regia Autonomă de Termoficare din Cluj-Napoca a început furnizarea căldurii, oficialii instituţiei afirmăî că sistemul funcţionează la parametri normali.

„Sistemul funcţionează la parametri normali, în conformitate cu diagramele stabilite în funcţie de temperaturile din timpul zilei şi al nopţii. Toate capacităţile noastre de producţie sunt automatizate şi funcţionează cu coordonare de la distanţă. Ceea ce făcea înainte fochistul în centrala termică se realizează acum prin intermediul tehnicii de calcul, la sediul central al societăţii, iar acest procedeu a redus substanţial costurile de producţie. Posibilele disfuncţionalităţi sunt imediat sesizate pe calculator, iar specialiştii intervin pentru remediere“, a spus consilierul juridic al Regiei, Dorin Racoţi, citat de Agerpres.

„Gazele naturale necesare Regiei sunt asigurate de un singur furnizor, Petrom, faţă de care instituţia nu are datorii. Regia nu are datorii nici la bugetul de stat. Totodată, nici asociaţiile de proprietari, nici instituţiile nu au datorii faţă de Regie“, a precizat Dorin Racoţi, adăugând că pentru 2009 Regia a reuşit să obţină un preţ foarte bun la achiziţia de gaze naturale, ceea ce a permis o reducere de cost de aproximativ 10% la energia termică furnizată populaţiei.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite