Funeriu: 41 de lucrări la limba română, anulate la Cluj deoarece erau identice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de lucrări la proba de limba română a bacalaureatului au fost anulate la un centru de examinare din Cluj, după ce profesorii care au corectat lucrările au constatat că acestea sunt identice, în acest caz fiind începută o anchetă administrativă, a declarat, joi, ministrul Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre 41 de lucrări la proba de limba şi literatura română care au fost anulate.
Incidentul a fost semnalat la un centru de examinare din Cluj, a precizat ministrul Funeriu, fără a nominaliza însă unitatea şcolară. El a spus că acolo se desfăşoară o anchetă administrativă.

Anchetă

Funeriu a subliniat că speră ca în acest caz să fie şi o anchetă juridică, deoarece Ministerul Educaţiei a avertizat încă de la începutul examenului că este împotriva fraudei şi că va lua măsuri dacă se vor constata astfel de cazuri.
Ministrul Educaţiei a precizat că, în afara acestui incident şi al celui de la Podu Turcului, din judeţul Bacău, probele de la examenul de bacalaureat s-au desfăşurat fără incidente majore, până în prezent.

Ultima probă
Ultima probă a examenului de bacalaureat va fi susţinută vineri, la care s-au înscris 208.025 elevi. La proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, 31.083 de elevi au optat pentru susţinerea testului scris la fizică, 82.103 la biologie, 16.067 la chimie, 59.315 la geografie, 1.702 la logică, 2.502 la psihologie, 4.012 la economie, 1.925 la filozofie, 1.684 la sociologie şi 7.663 la informatică.
Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, până la ora 16.00, în aceeaşi zi, până la ora 20.00, putând fi depuse contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate în perioada 6-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 8 iulie.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite