Fraţii nevăzători Naomi şi Samuel Ciorap se antrenează în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Ciorap şii antrenoarea lor, Emeşe Maniu, au plecat în Spania
Fraţii Ciorap şii antrenoarea lor, Emeşe Maniu, au plecat în Spania

Naomi și Samuel Ciorap, cei doi frați care reprezintă pentru prima dată România în proba de înot la Jocurilor Paralimpice de la Londra, şi antrenoarea lor, Emeșe Maniu, au plecat în Sierra Nevadaca să se antreneze în condiții similare unei competiții paralimpice.

Cei doi copii, ambii cu deficiențe de vedere, se antrenează la altitudine, o tehnică frecvent utilizată în sportul la nivel înalt, pentru îmbunătăţirea performanţelor atletice., adică între 1.500 şi 3.000 de metri altitudine.

De două ori pe zi, fraţii Ciorap fac două ore de antrenament la bazin, cu 30 de minute de stretching pentru fiecare. Între sesiunile de înot, se antrenează timp de o oră la sala de sport. Ziua se încheie cu jacuzzi şi masaje de relaxare a corpului, după antrenamentul greu din timpul zilei. „Ideea acestui program este ca Naomi şi Sami să efectueze exerciții la intensități ridicate, combinate cu exerciţii scurte şi sesiuni de recuperare", afirmă antrenoarea Emeșe Maniu, potrivit unui comunicat.

Cantonamentul în Sierra Nevada e ultimul antrenament pentru Naomi şi Samuel înainte de începerea competiţiei. Pregătirile au fost posibile cu ajutorul unei campanii lansate de Olympus Dairy Industry, alături de Comitetul Naţional Paralimpic, condus de Sally Wood-Lamont.

Această campanie are la bază o acțiune de colectare de fonduri pentru achiziționarea de echipament, asigurarea accesului la antrenamente și a prezenței echipei la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se desfășoară între 29 august şi 9 septembrie. Astfel, pentru fiecare sticlă de lapte OLY vândută, Olympus va dona câte 10 bani echipei paralimpice de înot.

„Ne dorim foarte mult ca Naomi și Samuel să beneficieze de antrenamentul la altitudine, deoarece va ajuta puternic organismul lor să se pregătească pentru o competiție atât de solicitantă precum cea din cadrul Jocurilor Paralimpice. Ne bucurăm că am avut sprijinul necesar pentru a ne asigura că se întâmplă acest lucru", a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.

Centrul de antrenament din Sierra Nevada este extrem de bine echipat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite