Francezii pun umărul la construirea unei generaţii de scenarişti la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de zece tineri clujeni a absolvit duminică primul atelier de scenariu de film, organizat de Centrul Cultural Francez pentru amatori care sunt pasionaţi de film.

Cursul de o săptămână a fost susţinut de regizorul şi scenaristul bucureştean Gabriel Sârbu, cadru didactic la Universitatea Naţională de Arte Teatrale şi Cinematografie.Sârbu a obţinut mai multe distincţii internaţionale, cu pelicula "Invitaţie la masă".

Cursanţii au primit noţiuni de bază despre cum se scrie un scenariu, au făcut analize de texte din scenarii ale unor pelicule celebre şi au participat la exerciţii de stimulare a creativităţii.


Participanţii la atelier au diverse meserii, în domenii începând de la actorie, literatură, ziaristică, traducător sau economist. Fără excepţie, cursanţii au afirmat că au găsit deja subiecte interesante de film şi că doresc să participe chiar la următoarea competiţie de scenarii, organizată sub tutela Festivalului Internaţional de Film Transilvania.


Raluca Ghervan, purtătorul de cuvânt al CCF ne-a declarat că instituţia pe care o reprezintă are preocupări constante în ultimii ani, pentru susţinerea unei noi generaţii de oameni de film la Cluj. CCF a mai organizat chiar în acest început de an un atelier de animaţie, aşteaptă înscrieri pentru concursul de foarte scurt metraje şi pregăteşte un atelier de regie de film.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite