Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj, judecat pentru fapte de corupţie, solicită în apel achitarea sau condamnarea cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Bica a fost condamnat la cinci ani de închisoare.
Radu Bica a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, judecat pentru luare de mită, cere să fie achitat sau condamnat cu suspendare de Curtea de Apel Cluj, în timp ce procurorii cer menţinerea pedepsei la închisoare cu executare, instanţa de apel urmând să se pronunţe în 28 mai.

La Curtea de Apel Cluj a avut loc, luni, ultimul termen în dosarul în care Radu Bica a atacat cu apel decizia Tribunalului Cluj, care l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, informează Mediafax.

La acest termen, avocaţii lui Bica au cerut audierea a încă doi martori, Simona Gaci şi Alin Tişe, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Judecătorii au respins această cerere şi s-a trecut la fondul cauzei.

Avocaţii lui Bica au cerut achitarea acestuia sau condamnarea la închisoare cu suspendare, iar procurorul DNA a cerut menţinerea condamnării la închisoare cu executare. Bica a spus în faţa judecătorilor că are încredere în justiţie. Curtea de Apel Cluj se va pronunţa în 28 mai în acest dosar.

Radu Bica a fost condamnat, în 8 martie, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, iar Aspazia Droniuc a primit un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită, decizia Tribunalului Cluj nefiind definitivă. De altfel, sentinţa a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Cluj.

În 25 noiembrie 2011, fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica şi Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj pentru fapte de corupţie. Conform procurorilor DNA Cluj, Radu Bica a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar Aspazia Droniuc pentru dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite